İSTEK Semiha Şakir Okulları

Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) Nedir?

Kısaca MUN olarak bahsettiğimiz Model Birleşmiş Milletler, eğitim kurumlarının ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlediği, Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonudur. Organize edilen konferanslarda öğrenciler, Birleşmiş Milletler üyesi olan ülkeleri çeşitli komitelerde temsil ederler. Bu komiteler Birleşmiş Milletler’de bulunan komitelerdir. Okullar her öğrenciye bir ülke delegasyonluğu ve bu ülkeyi temsil edeceği bir komite atar. Her komitenin kendi gündem maddeleri vardır. Bizler MUN kulüp saatlerinde öğrencilerin münazara yetenekleri üzerinde çalışmaktayız. Öğrenciler bu konferanslara nasıl hazırlanıldığını, MUN prosedürünü ve dilini, fikirlerini nasıl daha güçlü savunabileceklerini ve ikna yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra İngilizce konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini de geliştirmektedirler. MUN çalışmaları, yaklaşan bir konferans olduğu zamanlarda kulüp saatlerinin dışına çıkmakta ve ek etütler yapılmaktadır.

Adım Adım Sağlıklı Yaşam Kulübü

Kulübümüzün temel amacı öğrencilerimizi spor yapmaya yönlendirmek sporu bir yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamaktır.

Düzenli olarak kulüp günlerinde öğrencilerimiz Caddebostan -Dalyan sahil yolu koşu parkurunda öğretmenleri eşliğinde koşmaktadırlar.

Bir yanda da STK lara yönelik çalışmalara destek vermek amacıyla Adım Adım oluşumunu destekleyici çalışmalarda bulunmaktadırlar.

Futbol Kulübü

Günümüzde iki yüz ülkede, yaklaşık 250 milyon insanın aktif olarak yaptığı dünyanın en popüler sporu olan futbolu öğrencilerimize sevdirmek, teknik, taktik ve kondüsyon çalışmaları yaparak öğrencilerimizin beden ve zihin gelişimlerine katkıda bulunmak, takım olma bilinci ve yardımlaşma duygularını geliştirmek futbol kulübümüzün kurulma amaçlarından bazılarıdır.
Kulübümüz haftada bir gün iki ders saati süresinde 12 öğrenci ile sportif faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Yıl içinde kurum içi ve dışı düzenlenen müsabakalara katılarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmektedir.

Yüzme Kulübü

Çocukların ve gençlerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi için olumlu katkı sağlayan, ömür boyu sürdürebilecek bir spor alışkanlığı kazandırmak için de yapılacak en iyi aktivitelerden biri.

Fiziksel gelişim; çocukların ve gençlerin duygusal gelişimlerinin de bir parçası olarak gösteriliyor. Bu nedenle egzersiz çocukların bedensel olduğu kadar zihinsel gelişimi için de önem taşıyor. Düzenli olarak spor yapan çocuklarda öğrenme kapasitesi ve kendine güven duygusu olumlu etkileniyor "Yüzme, tüm vücudu kullanmayı gerektirdiğinden, kardiyovasküler dayanıklılık, kas gücü ve esnekliği aynı anda kazandıran birkaç spordan biri. Bu nedenle çocukların gelişimine çok önemli katkı sağlıyor,

Bizler yüzme derslerimizde nefes çalışmalarından başlayarak öğrencilerimize temel yüzme eğitimi vermekteyiz. Temel eğitimi alan ve yeteneği olan öğrencilerimiz öğretmenlerimizle beraber okul takım antrenmanlarına katılarak okulumuzu çeşitli yarışlarda temsil etmektedirler.

Basketbol Kulübü

Her aile çocuklarının iyi bir birey olmasını ister ve bunun için çalışır. Küçük yaşta spor ilgilenen çocukların, hayata daha iyi hazırlandığı ise herkes tarafından biliniyor. Bu uğraşlar her şeyden önce bir disiplin ve çocuğunuza kazandıracağı faydalar saymakla bitmiyor. Bu alanlardan en önemlilerinden biri ise şüphesiz ki basketbol. Basketbolun, çocukların gelişimine olumlu etkileri vardır.

Yardımlaşmayı öğretir

Çocuklar için, yeni eğitim programları ve kolektif çalışmaya uygun ortamlar oluşturur. Basketbolun merkezine yerleşen takım oyunu ise, kişilere birlikte düşünmeyi ve çözüm üretmeyi öğretiyor. Bu şekilde yetişen çocuklar, ileride birey olduklarında takım bilinci yüksek ve başkalarını düşünmeyi alışkanlık haline getirmiş insanlara dönüşüyor.

Bizler aktivitelerimizde; Sorumluluk bilinci ve liderlik özellikleri gelişen çocuklar yetiştirmek, küçük yaşlardan itibaren takım ruhu kazandırmak, temel teknik öğretileri ile beraber yetenekli öğrencilerimizin okul takımlarına alınmaları için ön hazırlık niteliği taşıyan uygulamalar yapılmaktadır.

Grafitti Kulübü

Bir sanat türü olarak kabul edilen ve dünyada popüler hale gelen Graffiti akımı İstek Okullarında değişmez bir kulüp halinde faaliyet göstermektedir.

Öğrencilerimize graffiti kültürünü aktararak okulumuz başta olmak üzere bir çok duvar ve mekan da çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.