İSTEK Semiha Şakir Okulları

İSTEK Semiha Şakir Anadolu Lisesi; bütünüyle öğrenci merkezli, yaşama dokunan eğitim ortamları ve programlarıyla, deneyimli kadrosuyla öğrencilerini sadece bir üst öğrenim kurumuna değil, aynı zamanda yaşama da hazırlar.

"Hazırlık+4 yıl" olmak üzere 5 yıllık eğitim verilen okulumuza kayıt yapılan öğrenciler okulun açıldığı ilk hafta yapılan Hazırlık atlama Sınavlarına girerler. İSTEK Semiha Şakir Anadolu Lisesi’nde birinci yabancı dil İngilizce, ikinci yabancı dil İspanyolca ve Almancadır.

Okulumuzda İngilizce dersleri anaokulu itibariyle başlamaktadır fakat İngilizce açısından en önemli sene Hazırlık senesidir. Bu sene, çoğunlukla İngilizce dersleri üzerine kurulmuş bir senedir. Öğrencilerimiz haftada 12 saat ana ders 10 saat yabancı hocalarımızla seçmeli olarak toplamda 22 saat İngilizce dersi görmektedirler. Kullanılan materyallerimiz, güncel dünya konularını ele alan, öğrencilerimizin ilgisini çeken otantik materyallerdir. Kullanılan kitaplarımız arasında English File ve World English kitapları mevcuttur. Bunlar dışında her hazırlık öğrencisine Scholastic adlı online kütüphane kullanım hakkı verilir ve tüm sene boyunca düzenli bir şekilde bu kütüphaneden ilgilerini çeken her konuda kitaplar okurlar. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfını başarıyla bitirdikten sonra 9. Sınıfta hem Türk hem yabancı hocaları ile derse devam etmektedirler.

Yükseköğretime hazırlık çalışmaları 11. sınıfta yoğunlaşmaya başlar. 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz Cumartesi gümleri de dahil olmak üzere haftanın 6 günü okul derslerinin yanında İSTEK Okullarında geliştirilmiş olan üniversite sınavlarına hazırlık programlarına katılırlar.