İSTEK Kemal Atatürk Okulları

Beden Eğitimi Bölümü yaptığı çalışmalarla öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini sağlamayı hedefler. Sportif beceri gelişiminin yanı sıra sosyal, duygusal tavır ve alışkanlıklar kazandırmayı hedefler. Öğrenciler çeşitli sporlarla tanıştırılır, sporun bir yaşam biçimine dönüşmesi amaçlanarak sportif kurallar ve beceriler öğretilerek gelişmeleri sağlanır. Öğrencilerimiz sportif etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda sportif etkinliklerin sağlıkla olan ilişkisini kavrarlar.

İşbirliği içinde çalışma, yardımlaşma ve sorumluluk alma, lidere uyma ve liderlik yapabilme, dostça oynama, mücadele etme, kazananı kutlama, kaybetmeyi kabullenebilme, okul malzemelerini iyi kullanma ve koruyabilme, demokratik hayatın gerektirdiği tavır ve alışkanlıklar edinebilme kazandırılması hedeflenen davranışlardır.

Haftada iki ders yapılan Beden Eğitimi dersleri dışında, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda masa tenisi, yüzme, basketbol, binicilik, modern dans, bale, eskrim, halk oyunları, satranç, pilates  branşlarında kulüp etkinliklerini alanlarında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde yapıyoruz.

Özel yeteneği olan öğrenciler Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından okul takımlarına seçilir. basketbol, tenis, voleybol, atletizm, masa tenisi, yüzme, futsal, eskrim, satranç, biatlon,  takımlarımıza seçilen öğrenciler okulumuzu müsabakalarda temsil ederler.

Okulumuzda öğrencilerimize kayak sporunu tanıtmak, sevdirmek ve bu sporda ilerlemelerini sağlamak amacıyla her yıl kayak kampı düzenlenir,

İSTEK Okulları Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası, Belgrad Ormanı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, Cumhuriyet Koşusu, Streetball Turnuvası bölümümüzün geleneksel hale gelen etkinlikleridir.