İSTEK Kemal Atatürk Okulları

“Atatürk Rönesansı”nı devam ettirecek nesiller yetiştirme vizyonuna sahip İSTEK Özel Kemal Atatürk Ortaokulunda öğrencilerimiz; akademik ve sosyal yönden özgüveni yüksek, düşünen ve düşündüklerini doğru ifade edebilen bireyler olarak eğitilir. Uluslararası toplumların önde gelen bireylerini yetiştirme hedefinde olan okulumuz, “Ders derste öğrenilir.” inancına sahiptir. Yüksek hedefleri olan nitelikli öğretmenlerimiz, eğitim programımızın esasını oluşturur.

​5. sınıftan itibaren öğrencilerimizi yoğun bir yabancı dil programı karşılar. 16 saatlik yabancı dil eğitiminin yanı sıra diğer akademik dersler de Milli Eğitim Bakanlığı programınca uygulanır. 6. sınıfa gelindiğinde matematik,fen bilimleri, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerinin haftalık ders saati sayıları Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş olan ders saatlerinden daha fazla olur. 7.sınıftaodağımıza ulusal sınavlar girer. Matematik, fen bilimleri,Türkçe ve sosyal bilgiler derslerinin haftalık ders saati sayıları artık daha da artar. Öğrencilerin akademik durumları daha yakından takip edilmeye başlanır.8. sınıfta ise yoğunluk tamamen sınavlardır. Öğrencilerimiz dünyayı disiplinlere göre analiz etme, çevresinde olanlara karşı daha da duyarlı olup doğru kararlar verebilme, gelişen ve değişen teknolojileri yakından takip edebilme, kendini tanıma ve rahatlıkla ifade edebilmenin yanı sıra merkezi sınavlarda da   -bugünkü ismiyle TEOG- etkili sonuçlar alabilecek bilgi ve deneyime ulaşırlar.

Hafta sonu kurslarımızla öğrencilerimiz, 5. sınıftan 8. sınıfa kadar müfredattan bağımsız olarak dershane statüsünde ulusal sınavlara hazırlanmaktadır. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin dershane ihtiyacını karşılayarak velilerimizi ek bir yükten kurtarmaktır.

Öğrencilerimiz; akademik çalışmalarının yanındazihinsel, kültürel ve sosyal yönlerde de gelişmek içinaktivite derslerinde Lego, satranç, yüzme, takı-tasarım, müzik, bilişim teknolojileri, drama, İngilizce drama, model uçak yapımı gibi alanlarda ilgileri uyarınca kulüp çalışmaları yaparlar. Bunun yanı sıra düzenlenen şehir içi ve şehir dışı gezilerle hem kültürel - sosyal birikimlerini zenginleştirir hem de birlikte hareket etmeyi ve diğerine saygı duymayı öğrenirler.