Bilim Kahramanlarının düzenlediği 13. Sezon FLL turnuvalarının teması: “Hayvanlar, Yaşam Ortaklarımız”.  Okulumuz LEGO Kulübü öğrencileri, Alperen ESKİ, Deniz ÇELİK, Başak AYVERDİ, Ece Feray ENER, İlayda FIRAT, Melek Doğa HARMANCI, Kayra RODOP, Yiğit Sarp ERKIRALP bu temayla ilişkili olarak turnuvanın hem robot hem de proje ayağı çalışmalarını 2016 Eylül ayından itibaren sürdürmektedirler.  “Sağlıklı Arı Sağlıklı İnsan” projeleri ile 05.02.2017 tarihinde Yeditepe Üniversitesinde yapılan 13. Sezon FLL 2. Yerel Turnuvasına katıldılar. Hem projelerini, hem de robot program ve tasarımlarını jüri üyeleri ile paylaştılar. Sorunun net bir şekilde tanımlandığı, detaylı bilgi kaynaklarının incelendiği, uzmanlarla etkileşime geçilerek sağlam analizlerin yapıldığı bir proje ortaya koydular. Robot tasarımı ve programlama sürecinin yanı sıra oluşturdukları proje çalışmasında ortak bir paydada buluştular ve sahip oldukları heyecanı ve takım ruhunu en iyi şekilde yansıttılar. Hem kendi takım arkadaşlarına saygılı oldular hem de diğer takımları desteklediler. Turnuva sürecinde yansıttıkları bu özelliklerinden dolayı “Özdeğeler Jürisi Ödülü ”ne layık görüldüler. Tüm enerji ve istekleriyle yollarına devam ediyorlar. 4-5 Mart’ta, İzmir’de düzenlenecek olan 13. Sezon FLL Türkiye Turnuvalarında ISTECH ekibi olarak okulumuzu temsil edecekler.