“FIRST Robotics Competition” FIRST kuruluşu tarafından her sene lise öğrencileri için düzenlenen uluslararası bir robotik yarışmasıdır. Takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde belirli hedeflere top atma, tırmanma, frizbi fırlatma gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışırlar. FIRST, takımlara robotlarını inşa ederken kullanmak üzere belirli parçalar sağlar. Ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta özgürdürler. Konu açıklandıktan sonra 6 hafta içinde öğrencilerin robotu hazırlamaları gerekmektedir.”

 

Lise robotik kulübü öğrencilerimiz 2 yıldır katıldıkları FIRST LEGO LEAGUE ve WORLD ROBOTICS OLYMPIAD uluslararası turnuvalarından sonra bu yıl hedeflerini büyüterek FRC yarışmasına katıldılar.  6 Eylül’de gerçekleşen Kickoff ile yarışma süreci başladı. Süreç başladığında ekip sadece 4 kişiydi ve öğrencilerimiz öncelikle kendilerine takım arkadaşlarını bulmak adına okulumuzda sunumlar yapıp, arkadaşlarını ekibe davet ettiler. Bir yandan ise robot malzemesi alımı, robotun üretimi, takım tanıtım masraflarını karşılamak için sponsor görüşmeleri yaptılar. Bu süreçte COLIN’S şirketi öğrencilerimizin sweatshirtlerini üretmeye gönüllü oldu. FABRE Asansör ve Avrupa Mühendislik robot malzemeleri ve malzeme üretimi konusunda öğrencilerimize destek oldu. 6 hafta içerisinde görevleri yapan bir robot tasarlamayı başardılar. Bilim ve robotiğin yaygınlaştırılması konusuna önem veren öğrencilerimiz 6 hafta içinde toplamda 3 devlet okuluna kodlama robotik eğitimi düzenledi.

19-22 Ekim tarihlerinde Ülker Sports Arena’da gerçekleşen FRC OFF SEASON da 4 gün boyunca yaptıkları çalışmaları jüri ve ziyaretçileri anlatan öğrencilerimiz bir yandan ise robot maçlarıda yarışıyor, çıkan sorunları hallediyorlardı.

4 gün boyunca yaptıkları çalışmalar ile dikkat çeken ve büyük ilgi gören öğrencilerimiz, okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Kendileri ile gurur duyuyoruz.