Matematik Gecesi

İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri, "matematik dersini yaparak yaşayarak öğrenme" felsefesine dayanılarak matematik Bölümü tarafından 15 Aralık günü düzenlenen 'Matematik Gecesi'ne katıldılar. Etkinlikte matematiğin sadece bir ders değil, yaşamın her alanına katkıda bulunan bir alan olduğunu gerçek hayattan örnekler vererek, problem çözerek, görseller kullanarak ilgi, tutum ve başarılarını geliştirmeleri hedeflendi. Eğitim materyalleriyle zenginleştirilen çalışmalar öğrencilerimize sunuldu ve karşılaştıkları problemlerde, çözüm yolları bulmaları için yol gösterilerek öğrencilerimizin çözümlere ulaşmaları sağlandı. YGS sınavına yaklaştığımız günlerde düzenlenen etkinlik; öğrencilerimize matematik dersinde öğrendikleri bilgileri kullanabilme, uygulayabilme ve farklı bakış açıları katabilme, kazanımları sağladı.

İSTEK’Lİ Matematikçiler Yarışıyor

İSTEK Özel Kemal Atatürk Anadolu Lisesi Matematik bölümü, öğrencilerimizin bu sene gireceği URFODU Uluslar arası Bilim Temelli Matematik yarışması, Waterloo Üniversitesi Uluslar arası Pascal-Fermat-Cayley matematik yarışması ve Uluslar arası Kanguru Matematik Yarışması hazırlıklarına başlamıştır.  Bu amaçla, öğrencilerimizin dikkat toplama, problem çözme, strateji geliştirme ve üç boyutlu algılama becerilerini geliştirmek hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

URFODU Uluslar arası Bilim Temelli Matematik yarışması’nın ilk ayağını öğrencilerimiz başarı ile gerçekleştirip premier etabına katılmaya hak kazandılar.

Akıl Oyunları Kulübü

İSTEK Özel Kemal Atatürk Anadolu Lisesi Matematik bölümü, öğrencilerimizin dikkat toplama, problem çözme , strateji geliştirme ve üç boyutlu algılama becerilerini geliştirmek amacıyla okulumuzda Akıl Oyunları Kulübü kurmuştur. Kulübümüzün asıl amacı öğrencilerimizin matematiksel bakış açısını oyunlarla geliştirmek ve matematiği günlük hayatta karşılaştığı sorunlar üzerinde daha etkin kullanımını sağlamaktır.

MUN: Genç Liderler

Model United Nations (MUN), Birleşmiş Milletler toplantılarının öğrenciler tarafından benzerlerinin gerçekleştirildiği konferanslardır. Bu konferanslarda öğrencilerimiz, gerçek dünya meselelerine başka ulusların bakış açıları ile bakabilmeyi öğrenirken farklı ülkeler hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olmaktadırlar. Öğrencilerimiz Birleşmiş Milletlerin bir simülasyonu olan Model Birleşmiş Milletler Konferansında uluslararası platformda büyükelçi ve diplomat rolü üstlenerek dünya sorunlarını diğer ülkelerin delegeleri ile paylaşarak çözümler getirmeye çalışırlar. Lise öğrencilerimizin tüm okul yaşamları boyunca katılabilecekleri en saygın akademik etkinlik olan Model United Nations Konferanslarına okulumuzun MUN Kulübü öğrencileri her yıl katılarak yabancı dil becerilerini geliştirmektedirler. Yarının liderlerinin gelişimini ve eğitimini hedefleyen bu konferanslarda öğrencilerimiz başarılı çalışmalar gerçekleştirmişlerdir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Dil Arası Dil Molası(DADM)" projesi Yabancı Diller Bölümümüzün de desteğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından yürütülmektedir. Kulüp öğrencilerimiz, kardeş okulumuzdaki ilkokul öğrencileri ile ingilizce çalışmalar yapmaktadırlar. Bu projedeki amaç; öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilinci geliştirmek, çevreye ve toplumsal sorunlara duyarlı bireyler yetiştirmek ve bu çalışmaları yaparken aynı zamanda öğrendikleri yabancı dilde pratik yapabilecekleri ortamlar yaratmaktır.