Kardeş Okulumzla Buluştuk!

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları olarak “Dost Kervanı Şehirden Köye Yolculuk” adlı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında toplanan yardımlarımız Erzurum – Aşkale –Kavurmaçukuru Köyü Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na ulaştı.
Erzurum’a giden temsilci velimiz, öğretmenlerimiz ve idarecimiz yaşadıkları sıcak karşılanma ile duygu dolu anlar yaşadılar. Kardeş okul çocuklarımızın kendilerine gönderilen hediyeler karşısında hissettikleri sevinç gözlerinden okunuyordu. Anaokulu ziyareti sırasında gerçekleştirilen canlı bağlantı ile öğrencilerimiz kardeşleriyle tanışma fırsatı elde ettiler.
Büyük özveri ve duyarlılıkla projede görev alan başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Okul-Aile Birliği üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Benim Neyim Eksik Tiyatro Oyunu...

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları olarak Sultangazi ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde  “Benim Neyim Eksik” adlı tiyatro oyunu ile sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirdik.  Lise seviyesinde okuyan öğrenciler için sahnelenen oyuna katılan öğrencilerin aldığı keyif gösteri sonundaki alkışlarıyla desteklenmiş oldu.

“Bir Bot Bir Mont” Sosyal Sorumluluk Projesi

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları olarak 26 Aralık 2017 Salı günü Sultangazi ilçe sınırları içerisinde yer alan Hamit Süreyya Eremsel Okulu öğrencileri için yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bir Bot Bir Mont” kampanyası düzenlendi. Amacımız Öğrencilerimizin enerjilerini toplumsal bir faydaya dönüştürmek ve bu anlamda bilinçlerinde bir farkındalık yaratmaktı. Bu farkındalıkla beraber kardeş okuldaki öğrencilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek, güçlü bir kardeşlik bağı kurarak sıcak bir kış geçirmelerine katkıda bulunmak en önemli hedefimizdi. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin yanında velilerimizin de yoğun ilgi ve destekleri ile projemiz hayata geçirilmiştir.

Zihinsel Engelliler Yararına Kesmes

Okulumuzda 14-15 Aralık 2017 tarihinde Kâğıthane Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu yararına öğrencilerinin atölye saatlerinde yaptığı el emeği ürünlerini sergiledikleri bir kermes düzenlendi. İki gün süren bu etkinlik 14 Aralık Perşembe sabahı Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Rehber Öğretmenleri tarafından engelli yaşama dikkat çekmek amacıyla konferans salonunda düzenledikleri bir seminerle başladı, ardından okulumuz koridorlarında özel eğitim öğrencilerinin kendi ürünlerinin satışına imkân sağlandı. 15 Aralık Cuma akşamı sona eren olan etkinlikten elde edilecek gelirin tamamı misafir okulumuzun ve öğrencilerinin ihtiyaçlarının giderilmesi maksadıyla okul idaresine teslim edildi.

İstanbul Urfa Arası Yardım Köprüsü

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi Ürünlü Köyünde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Meryem, İSTEK Okulları'nın sosyal sorumluluk çalışmalarıyla ilgili basında çıkan haberleri görünce, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Kampüsüne ulaşarak okulu için yardım istedi.
Meryem’in çağrısını duyan İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları öğrencileri, Şanlıurfa’daki okulu kardeş okul seçerek bir yardım kampanyası başlattı.
Öğrencilerin özellikle kaynak kitap konusunda eksiklik yaşadığı ve kütüphanelerinde çok az kitabın olması sebebiyle, tüm derslerin olduğu soru bankası, deneme setleri, haritalar, MEB onaylı 100 temel eser, 2 adet projeksiyon, kırtasiye malzemeleri, akıl oyunları setleri, spor malzemeleri, badminton, raket ve masa tenisi malzemeleri çok kısa bir zamanda toplandı.
Yardımlar Şanlıurfa’ya ulaştığında oldukça şaşıran öğrenciler ve öğretmenler “İhtiyaçlarımızın bu kadar detaylı düşünülmesi ve kısa sürede ulaştırılması bizi çok mutlu etti. Köy şartlarında ulaşamadığımız birçok kırtasiye malzemesine artık sahibiz.” diyerek duygularını ifade etti.

SOSYAL BECERİ GELİŞTİRME GRUP ÇALIŞMASI

Sosyal etkileşim insanın hayatında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Özellikle çocukların okuldaki arkadaşlık ilişkileri onların okula tutumlarını etkiler. Okulda iletişim becerileri yetersiz olan çocuklar daha yalnız ve mutsuz olabilir. Çocukların iletişim becerilerini geliştirmek onların hem arkadaşlık ilişkilerini güçlendirecektir hem de ileride sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlayacaktır. Araştırmalar sosyal etkileşimdeki beceri eksikliğinin akademik başarının yanında yetişkinlikte de uzun süreli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Grubun Amaçları

o   Öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlamak

o   Arkadaşa sahip olmanın ne anlama geldiğini anlamalarını sağlamak

o   Öğrencilerin arkadaşlık ilişkilerinde yapıcı olmalarını sağlamak

o   Öğrencilerin duygu, düşünce ve davranışların ayırımını öğrenmeleri sağlamak

o   Öğrencilerin arkadaşlık ilişkilerinde olumsuz duygularla baş etmelerini sağlamak

o   Öğrencileri yeni arkadaşlar edinmede teşvik etmek

o   Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek

Bu amaçla psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü olarak öğrencilerimizin sosyal becerilerini farklı yönlerden destekleyecek şekilde oluşturulan grup çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz.