MEKAZEKA, kuvvet ve hareket ilkesinden yola çıkarak basit makinelerin çalışma prensipleri ve enerji konuları gibi pek çok fen konusu ışığında hareketli bir cisme dinamizm katmak, mekanik aksamların zeka ile birleşmesiyle oluşmuş bir paylaşım platformudur.

Bu yıl vakıf bünyesinde katılımların gerçekleştiği turnuvada 6. ve 7. sınıflar birbirinden renkli ve yaratıcı projeler gerçekleştirdiler.

Turnuvada En iyi görsel dalında 6. sınıflar seviyesinde İstek Uluğbey Ortaokulu, 7. sınıflar seviyesinde ise İstek Belde Ortaokulu  madalyanın sahibi oldular.  En iyi yaratıcı ve işlevsellik dalında İstek Kemal Atatürk Ortaokulu olurken; 7. sınıflardan En iyi  Yaratıcı dalında İstek Bilge Kağan Ortaokulu, En iyi İşlevsellik dalını İstek Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ve İstek Uluğbey Ortaokulu paylaşarak madalyanın sahibi oldular.