Geçen yıl okulumuzda ilk defa düzenlediğimiz, bu yıl ise ev sahipliği yaparak tüm İSTEK Ailesi’ne armağan ettiğimiz stop-motion kısa film yarışması, İSTEK Motion Fest, 15 Mayıs 2019 tarihinde kutlandı.

Bu yıl festivale katılan filmler için ortak bir tema olarak “yolculuk” (the journey) konusu seçildi. Yarışma için öğrencilerimizin haftalarca emek verip, hünerlerini sergiledikleri kısa filmler çektiler. Çektikleri kısa filmlerde, “frame by frame” (kare-kare) tekniğini kullandılar.

Farklı kampüslerden bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından değerlenen filmler, yönetmen, senaryo, görsel ve ses efekti gibi kategorilerde değerlendirildiler. Ayrıca bu yıl ilk defa jüri özel ödülü de genç yönetmenlerimize armağan edildi.