İSTEK Okullarında öğrencilerimiz, robotik ve kodlama alanında ürettikleri projeleri ulusal ve uluslararası arenada sunabilecekleri birçok fırsata sahip olurlar. Öğrencilerimiz her yıl düzenlenen aşağıda belirtilen projelere katılabilir ve bu projeler esnasında robotik ve kodlama alanında edindikleri birikimleri bir adım daha ilerletirler.

Maker Faire (ISTECH FEST ve diğer ulusal Maker Panayırları)
Hour of Code (Kodlama Saati) Etkinliği
FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.)
FIRST® LEGO® League (FLL)
FIRST Robotics Competition (FRC)

2017-2018 eğitim-öğretim yılında İSTEK Bilge Kağan okulumuzun robotik takımı IRS (ISTECH Robotic Society) vakfımızı ve ülkemizi temsil ettiği San Francisco Regional turnuvasında Imagery Award ödülünü kazanmıştır. Robotik takımımız ayrıca Safety Award dalında ikinciliği elde etmiş ve Dean’s List yarı finalisti olmuştur. Öğrencilerimiz turnuva esnasında teknolojinin kalbi Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek Google, Facebook, Apple, Intel, NASA ve Microsoft gibi dünyanın en önemli firmalarını ziyaret etmiş ve çalışma ortamlarını gözlemleme fırsatı elde etmişlerdir.

FIRST® LEGO® League (FLL)

Hem İSTEK Okulları hem de farklı okulların ev sahipliğini yaptığı FLL Fuarlarına 8 kampüsümüzde toplamda 10 FLL katılmıştır. İSTEK Kemal Atatürk Okulları turnuvada şampiyon olurken ulusal yarışmaya katılma hakkı kazanmıştır. İSTEK Semiha Şakir Okulları ise Takım Çalışması Ödülüne layık görülmüştür.

FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.)

Okullarımızda ve farklı okulların ev sahipliği yaptığı FLL Jr. Fuarlarına 8 kampüsümüzdeki FLL Jr. katılmış ve aşağıdaki başarıları elde etmiştir:

İSTEK Kemal Atatürk Okulları, Meraklı Araştırmacılar

İSTEK Bilge Kağan Okulları, Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi

İSTEK Atanur Oğuz Okulları, Muhteşem İş Birliği

İSTEK Acıbadem Okulları, Sihirli Ellerin Tasarımı

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, Muhteşem Makine Ödülü

İSTEK Belde Okulları, Kaya Gibi Sağlam

İSTEK Semiha Şakir Okulları, Meraklı Araştırmacılar

İSTEK Uluğbey Okulları, Muhteşem Makine Ödüllerine layık görülmüşlerdir.

Bakırköy 2. Robotik ve Kodlama Festivali

3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hava Kuvvetleri Havacılık Müzesinde düzenlenen Bakırköy 2. Robotik ve Kodlama Festivali tüm kampüslerimiz katılmıştır. İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, festival kapsamında gerçekleştirilen Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nda 3’üncülük ödülünü kazanmıştır.