İSTEK Uluğbey Okulları

Uluslararası Gençlik Ödül Programı-Türkiye

Okulumuzda uygulanmakta olan Uluslararası Gençlik Ödül Programı, 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği, 140’dan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren dünyanın önde gelen gençlik gelişim programıdır.

Ödül programı dört ayrı faaliyetten oluşmaktadır: Gönüllü hizmeti, fiziksel gelişim, beceri geliştirme, macera ve keşif.

The Duke of Edinburgh’s International Award Foundation (Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Vakfı) ismiyle 1956 yılında Londra'da kurulan vakfın yürüttüğü programın amacı; gençleri, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmak ve onları hayata hazırlamaktır.  Program faaliyetleri gençleri kişisel keşfe ve gelişmeye, özgüven ve özdisiplin kazanmaya, girişimciliğe ve yaratıcılığa, sorumluluk almaya, farklı kültürleri tanımaya ve anlamaya ve doğaya saygı duymaya teşvik eder.

İSTEK Uluğbey Okulları olarak öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine bu programı sayesinde katkıda bulunmayı hedefliyoruz.