İSTEK Barış Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Ecem Ülgür önderliğinde, oluşturdukları bu proje ile Luma Center Finlandiya tarafından düzenlenen StarT proje yarışmasında, Türkiye'den seçilen ilk 100 proje arasına girmeyi başardılar. 

* Yarışmanın içeriği:

Uluslarası StarT Yarışması, Finlandiya Luma Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Finlandiya LUMA Merkezi, toplam on iki bilim ve teknoloji üniversitesinin bir araya gelerek oluşturduğu bir ağdır ve sponsorlar, şirketler gibi diğer işbirliği ortakları ile birlikte Ulusararası StarT Yarşmasını düzenler. StarT aracılığıyla okullarda ve anaokullarında, fen, teknoloji, mühendislik disiplinleri arası ve işbirlikçi öğrenmeye dayalı çalışma ve düşünme biçimlerinin uygulatılması hedeflenmiştir.

Projenin içeriği nedir? 

Projemiz tarım alanlarını koruma uygulamaları hakkındadır. Sensör yardımı ile hareketleri algılayan ve hareket eden  korkuluk tasarladık.

Yapmayı hedeflediğimiz proje için gerekli olan malzemelerimizi (Arduino, Ultrasonik Sensör, Servo motor, 9v pil.) aldık ve Arduino kart programladık ve gerekli kodları yazdık. Ultrasonic sensor,  servo motoru, Arduino kart ve pilleri doğru yerlere kutu üzerine yerleştirdik. Arduino kart ile sensor ve motorun bağlantılarını doğru şekilde yaptık. Kodları yazdık ve Arduino kart içerisine gönderdik. Bu şekilde ultrasonic sensör hareketi algıladığında korkuluğun hareket etmesini sağladık.

Proje ile neyi amaçlıyoruz?

Bu proje ile tarım alanlarında hem bitkilerin korunması hayvanlar tarafından zarara uğramasının engellenmesi hem de hayvanların şu an kullanılan yöntemlerle uğradıkları hasarın önüne geçilmesi amaçlanmıştır.