İSTEK Uluğbey Okulları Matematik bölümü tarafından her yıl düzenlenen İstanbul geneli Matematik Yarışması bu yıl 2 Nisan 2019’da yapılacaktır. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın detayları aşağıda yer almaktadır.

Lise yarışma kaydı için buraya, ortaokul yarışma kaydı için ise buraya tıklayınız. Yarışma ile ilgili tüm detaylar lise ve ortaokul için ayrı başlıklarda aşağıda açıklanmıştır.

Yarışmanın ilçe onayına ise buradan ulaşabilirsiniz.

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ORTAOKULU
İSTANBUL İLİ ORTAOKULLAR ARASI
ULUĞBEY MATEMATİK YARIŞMASI

Ortaokul yarışma kaydı için tıklayın.

YARIŞMANIN AMACI :
Öğrencilerin matematik okuryazarlıklarının geliştirilmesi, matematiğin akıl oyunları, mantık gibi konularla ilişkisini görmeleri, analitik düşünme yeteneklerini kullanmaları ve eğlenerek öğrenebilecekleri ortamlar yaratılması.

YARIŞMANIN DAYANAĞI :
MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 11. Maddesinin 1. fıkrasına göre; “Sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirmelerine, millî ve manevî değerleri benimsemelerine, mesleğe ve geleceğe hazırlanmalarına, kendilerine güven duyabilmelerine, dili etkili kullanma becerilerinin gelişmesine, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkân sağlamak, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olma bilinci geliştirmek amacıyla çeşitli müsabaka ve yarışmalar düzenlenebilir.”

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN :
İSTEK Özel Uluğbey Ortaokulu Matematik Zümresi

KATILIMCILAR :
İstanbul ilindeki resmi / özel ortaokulların 5. − 6. − 7. sınıf öğrencileri

YARIŞMA TARİHİ :
02 / 04 / 2019 saat 10:00

YARIŞMA KOMİSYONU :
Yeliz ERDEM YILMAZ, Seher ÇAKIR, Seyran ÖZDEMİR, Feyyaz UĞUR

SON KATILIM TARİHİ : 11 Mart 2019

YARIŞMA ŞARTLARI :
1- Resmi veya özel ortaokulların 5. − 6. − 7. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilirler. Her okul her seviyede 2, toplam 6 öğrenci ile yarışmaya katılacaktır. Yarışmaya başvuruda bulunan ilk 20 okul katılacaktır. Katılım formunda belirtilen öğrencilerin sınava katılmaması durumunda yerlerine başka öğrenci giremez. Öğrencilerin yarışma sırasında yanlarında okul kimliklerini, kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir. Yarışmada hesap makinesi ve çizim araçları kullanılamaz. Yarışmaya katılacak okullar yarışma günü en geç saat 09:45’te İstek Özel Uluğbey Okulları’nda hazır bulunacaklardır.
2- Yarışma 02 Nisan 2019 saat 10:00’da yapılacaktır.
Yarışmaya katılan okulların öğrencileri bireysel olarak mantık, akıl oyunları ve matematik sorularından oluşan test sorularını 60 dakikalık süre içinde yanıtlamaya çalışacaklardır. Yarışmada 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Bu nedenle öğrencilerin bilmedikleri soruları boş bırakmaları yararlarına olacaktır. Yarışma sonunda her seviye için (5. Sınıflar ayrı, 6. Sınıflar ayrı, 7. Sınıflar ayrı olarak) öğrencilerin bireysel puanları toplanıp ikiye bölünerek okulların başarı puanları oluşturulacaktır.
3- Yarışmaya katılacak öğrencilerin onaylı listesi 11 Mart 2019 tarihine kadar (feyyaz.ugur@istek.k12.tr adresine) mail yoluyla İSTEK Özel Uluğbey Okulları’na ulaştırılacaktır.
4- Dereceye giren öğrencilere madalya, Akıl Oyunları seti ve okullarına plaket verilecektir.

İLETİŞİM :
Feyyaz UĞUR
Matematik Bölüm Başkanı
e-posta : feyyaz.ugur@istek.k12.tr
ADRES : Yukarı Rahmanlar, Atalar Caddesi, No : 27 Kartal / İSTANBUL
Pbx : 0216 488 13 08          Faks : 0216 353 40 88
İnternet Adresi : www.istek.k12.tr

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANADOLU LİSESİ
İSTANBUL İLİ LİSELER ARASI
ULUĞBEY MATEMATİK YARIŞMASI

Lise yarışma kaydı için tıklayın.

YARIŞMANIN AMACI :
Öğrencilerin matematiğin finans, kriptoloji, mantık gibi konularla ilişkisini görmeleri, analitik düşünme yeteneklerini kullanmaları ve eğlenerek öğrenebilecekleri ortamlar yaratılması.

YARIŞMANIN DAYANAĞI :

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN :
İSTEK Özel Uluğbey Anadolu Lisesi Matematik Bölümü

KATILIMCILAR :
İstanbul ilindeki resmi / özel liselerin 9. − 10. − 11. sınıf öğrencileri

YARIŞMA TARİHİ :
02 / 04 / 2019 saat 10:00

YARIŞMA KOMİSYONU :
Esin BAYRAKTAR, Berna CENGİZ, Ali AKTAŞ, Soner PALAK,
Murat KOCA, Feyyaz UĞUR

SON KATILIM TARİHİ : 11 Mart 2019

YARIŞMA ŞARTLARI :
1- Resmi veya özel liselerin 9. − 10. − 11. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilirler. Her okul toplam 2 öğrenci ile yarışmaya katılacaktır. Yarışmaya başvuruda bulunan ilk 20 okul katılacaktır. Katılım formunda belirtilen öğrencilerin sınava katılmaması durumunda yerlerine başka öğrenci giremez. Öğrencilerin yarışma sırasında yanlarında okul kimliklerini, kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir. Yarışmada hesap makinesi ve çizim araçları kullanılamaz. Yarışmaya katılacak okullar yarışma günü en geç saat 09:45’te İstek Özel Uluğbey Okulları’nda hazır bulunacaklardır.
2- Yarışma 02 Nisan 2019 saat 10:00’da yapılacaktır.
Yarışmaya katılan okulların 2 kişiden oluşan ekipleri, kriptoloji, mantık, akıl oyunları ve matematik sorularından oluşan etapları tamamladıktan sonra finans aşamasında kendilerine verilen sanal parayı kullanarak hazırladığımız program yardımı ile yatırımlar yapacak ve sanal ortamda bu parayı artırmaya çalışacaklardır. Yatırım etaplarından oluşacak bu aşamada yarışmacılara yol göstermek amacı ile her yatırım etabı sonunda geri bildirimde bulunulacak ve yeni etap için ipuçları verilecektir. Yatırım aracı olarak kullanılan döviz, değerli madenler veya hisse senetleri gibi menkul değerlerin fiyatlaması ekibimiz tarafından seçilmiş ve yarışma bitiminde açıklayacağımız geçmiş bir dönemin gerçek verileri olacaktır. Kriptoloji, mantık, akıl oyunları, matematik ve finans aşamaları sonucunda ekiplerin elde ettikleri puanlar o okulun puanını oluşturacaktır
3- Yarışmaya katılacak okulların 11 Mart 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar www.istek.k12.tr adresindeki formu doldurmaları gerekmektedir.

İLETİŞİM :
Feyyaz UĞUR