ROBOTİK Ve KODLAMA BAŞARILARIMIZ

Robotik ve Kodlama Alanında Elde Edilen Başarılar

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında; 

FRC ÖDÜLÜ: 

·       İSTEK Bilge Kağan Kampüsü Robotik Takımı ISTECH Robotic Society (IRS): First Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Robotik turnuvasında öğrencimiz Serra Erol Dean’s List Finalisti ünvanı aldı. Dean's List Finalisti ünvanına layık görülen öğrenciler yaşamları boyunca Dean's List finalisti olarak kalırlar ve FİRST vakfının ortaklık yürüttüğü Üniversitelerin Platinum burs programlarına önerilirler. Eğitim hayatlarına dünyanın en prestijli üniversitelerinde devam etme şansı yakalayan Dean's List finalistleri geleceğe yön veren bireyler olmak üzere yetiştirilirler.
 

·       İSTEK Bilge Kağan Kampüsü Robotik Takımı ISTECH Robotic Society (IRS): İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fikret Yüksel Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen "Robot Takımları Çevre için Yarışıyor" yarışmasında “Sıfır Atık” kategorisinde EkoLastik projemiz “En Yaratıcı Proje” Ödülüne layık görüldü.

 

FLL ÖDÜLLERİ:

2020-21 Sezonu FIRST Lego League Challenge Turnuvası'na İSTEK Okulları Damga Vurdu. FIRST tarafından Dünya çapında düzenlenen turnuvada İSTEK Okulları Robotik takımlarımız muhteşem başarılar elde etti.

·       İSTEK Kemal Atatürk - 120 – ISTECH Turnuva 3.lüğü (Ulusala katılma hakkı)

98 Ülkeden 40.000’in üzerinden takımın katıldığı FIRST LEGO League uluslararası turnuvanın Türkiye ayağında; İSTEK Kemal Atatürk Okulları Robotik Takımı “ISTECH – 120”; Turnuva 3.lük Ödülü ile FLL Türkiye Ulusal Turnuva Katılım Hakkı kazandı. 

· İSTEK Konyaaltı - 458 - Redstone Junior Yenilikçi Proje 1.lik Ödülü

FLL bu ödülü yenilikçi tasarım yapma yeteneğini, görevini çözerken tamamlayıcı, özgün bir stratejiyi en iyi şekilde ortaya koyan takıma verir.

· İSTEK Konyaaltı - 441 - Redstone - Ödül Robot Performans 2.lik Ödülü

Bu takım; örnek olacak programlama ilkeleri ve sağlam mühendislik uygulamalarını sağlam, dayanıklı, verimli ve yüksek performans gösterebilen bir robot geliştirmek için kullanmış takımdır. 

· İSTEK Lara - 210 – Techflection Özdeğerler 1.lik Ödülü

Bu ödül örnek olacak bir etki ve takım ruhu sergileyen birlikte oldukları zaman birey olduklarından daha fazla şey başarabileceklerini bilen, birbirlerine ve diğer takımlara her zaman saygı gösteren takımlara verilir.

· İSTEK Bilge Kağan - 404 - IRS Youth - Ödül Yenilikçi Proje 1.lik Ödülü

Bu ödül proje sorunlarına kapsamlı bir anlayış kazandırmak için çeşitli kaynaklardan yararlanmış, yenilikçi ve iyi araştırılmış bir çözüme ulaşmış, ulaştıkları çözümü çevrelerine ve jüriye etkin bir şekilde aktarmış takımlara verilir.

· İSTEK Kaşgarlı Mahmut - 419 – Robosapiens Özdeğerler 1. lik Ödülü

Bu ödül örnek olacak bir etki ve takım ruhu sergileyen birlikte oldukları zaman birey olduklarından daha fazla şey başarabileceklerini bilen, birbirlerine ve diğer takımlara her zaman saygı gösteren takımlara verilir.

· İSTEK Uluğbey - 400 – Orenda Robot Performans 1.lik Ödülü

Bu ödül turnuvada yer alan tüm takımların göstermiş oldukları robot performans derecelerine göre yapılan sıralamada 1. olan takıma verilir.

· İSTEK Semiha Şakir - 515 - RoboFox Yenilikçi Proje 1.lik Ödülü

Bu ödül proje sorunlarına kapsamlı bir anlayış kazandırmak için çeşitli kaynaklardan yararlanmış, yenilikçi ve iyi araştırılmış bir çözüme ulaşmış, ulaştıkları çözümü çevrelerine ve jüriye etkin bir şekilde aktarmış takımlara verilir.

 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında;

 

İSTEK Bilge Kağan Kampüsü Robotik Takımı ISTECH Robotic Society (IRS), FIRST Robotic Competition Uluslararası turnuvasının İstanbul Regional’da, 51 takım arasında 4. olarak ittifak oluşturma hakkına sahip takım oldu ve yarı finalde turnuvayı 3. ittifak olarak tamamladı. Ayrıca takım hedeflerini gerçekleştirebilmek için girişimcilik ruhunu gösteren ve en iyi iş çerçevesini hazırlayan takıma verilen “Entrepeneurship Award” ödülünü kazandı.

 

98 Ülkeden 40.000’in üzerinden takımın katıldığı FIRST LEGO League uluslararası turnuvanın Türkiye ayağında; İSTEK Kemal Atatürk Okulları Robotik Takımı “ISTECH – 19” Yenilikçi Proje Ödülünü alırken, Global Innovation Award Türkiye Aday Takımı oldu ve FLL Türkiye Ulusal Turnuvaya katılma hakkı kazandı. Ayrıca takım, “Global Innovation Award Türkiye” ödülü ile geliştirmiş oldukları özgün ve yenilikçi proje ile turnuvadan bağımsız FIRST tarafından uluslararası değerlendirme hakkına sahip olup projeleri ile uluslararası finaller adına önemli bir başarı elde etti.

 

98 Ülkeden 40.000’in üzerinden takımın katıldığı FIRST LEGO League uluslararası turnuvanın Türkiye ayağında; İSTEK Kemal Atatürk Okulları Robotik Takımı “ISTECH Junior – 48”; Robot Performans 1.lik Ödülü ve Araştırma Ödülünü alırken FLL Türkiye Ulusal Turnuva Katılım Hakkı kazandı.

 

98 Ülkeden 40.000’in üzerinden takımın katıldığı FIRST LEGO League uluslararası turnuvanın Türkiye ayağında; İSTEK Bilge Kağan Okulları Robotik Takımı “ROBOTIGER– 128”; Programlama Ödülü aldı, Global Innovation Award Türkiye Aday Takımı oldu ve FLL Türkiye Ulusal Turnuva Katılım Hakkı kazandı. Ayrıca takım olarak “Global Innovation Award Türkiye” ödülü ile geliştirmiş oldukları özgün ve yenilikçi proje ile turnuvadan bağımsız FIRST tarafından uluslararası değerlendirme hakkına sahip olup projeleri ile uluslararası finaller adına önemli bir başarı elde ettiler.

 

İSTEK Semiha Şakir Okulları Robotik Takımı “ROBOFOX – 349”, FIRST LEGO League yarışmasında sentez becerisi en iyi olan takıma verilen “İlham Verici Takım” ödülünü aldı.

 

İSTEK Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencilerimizin Scratch Cup 2020 yarışmasında Benim Şehrim temasıyla tasarladıkları dijital oyun 631 proje arasından ilk 5’e girerek finale kalmaya hak kazandı ve “En İyi Kod Yapısı Ödülü”nü aldı.

İSTEK Belde Okulları “Biyonik Belde Tim” Takımı, TEKNOFEST kapsamında yapılan İnsanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi Kategorisi yarışmasında 2300 proje arasından finale kalarak ‘Ormanın Biyonik Gözü’ projesiyle Türkiye 3. oldu.

 

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında;

 

İSTEK Bilge Kağan Okulları’nda 2015 yılında faaliyete geçen ISTECH Robotic Society (IRS) takımı Amerika’da gerçekleşen dünyanın farklı ülkelerden 60 takımın katılım sağladığı FRC Minnesota North Star Regional’da şampiyona ödülü olan ve mühendislik becerilerini en iyi şekilde ortaya koyan takıma verilen “Engineering Inspiration Award” ödülünü kazandı.

 

İSTEK Kemal Atatürk İlkokulu öğrencilerimiz 24 Mart 2019 tarihinde Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League Junior” fuarında İstekli Legocular takımı olarak “Mission Moon” teması kapsamında tasarladıkları proje ile “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler” ödülünü kazandılar.

 

İSTEK Kemal Atatürk İlkokulu öğrencilerimiz 24 Mart 2019 tarihinde Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League Junior” fuarında Istech Lego Hunters takımı olarak “Mission Moon” teması kapsamında tasarladıkları proje ile “Picasso’lar” ödülünü kazandılar.

 

İSTEK Kemal Atatürk İlkokulu öğrencilerimiz (İSTEK JR takımımız), İzmir’de gerçekleştirilen Dünya Robot Olimpiyatlarında Türkiye İKİNCİSİ oldu.

 

İSTEK Atanur Oğuz İlkokulu, StarT Türkiye Ulusal Bilim Festivaline bir eğitim uygulaması ve beş proje ile katıldı. Smurfs ve Kayıp Köyü, Yetenekli Çalışkan Karıncalar, Yıldızlar, Space Pickles, Dangers Dragons isimli projeler ve Anlık Görev Kulübü isimli eğitim uygulaması ilk 100 proje arasında yer almayı başararak Finlandiya’ya davet edildi.

 

İSTEK Atanur Oğuz İlkokulu Robotik Takımımız, First Lego League JR Fuarı’nda “Basit Makine Tasarımında Mükemmel ve Basit Makineleri Modelinde Ustaca Kullanan Takım” için verilen Muhteşem Makine Ödülü’nü aldı.

 

İSTEK Belde İlkokulu öğrencilerimiz 14 Mart 2019 tarihinde Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fist Lego Leauge Junior” yarışmasında LegoBees takımı olarak “Mission Moon” teması kapsamında tasarladıkları proje ile ‘Küçük Einstein’lar’ ödülünü kazandı.

 

İSTEK Belde İlkokulu öğrencilerimiz Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Fisrt Lego League Junior Fuarında ‘Belde Pro Robotics’ takımı olarak tasarladıkları proje ile ‘Sihirli Eller Tasarım’ ödülünü aldı.

 

İSTEK Barış İlkokulu öğrencilerimiz, 20 Nisan 2019 tarihinde, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Jr. İstanbul Fuarında, “Robotigon” takımı olarak ‘’ Mission Moon’’ teması kapsamında tasarladıkları çok beğenilen proje ile “Kaya Gibi Sağlam Tasarım” ödülünü aldı.

 

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi öğrencileri 23-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Üsküdar Amerikan Lisesi’nde “lise öğrencileri arasında bilgisayar biliminin, programlamanın bilinirliğini arttırmak ve bu alanın önemini vurgulamak” amacıyla düzenlenen, tüm Türkiye çapında 72 takımın katılımıyla gerçekleşen CodeFest yarışmasında İSTEK Master Coders takımı olarak SEKİZİNCİ oldu.

İSTEK Kemal Atatürk Okulları ev sahipliğinde düzenlenen FIRST LEGO League Jr. İstanbul Fuarı’na katılan İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları İlkokulu robotik takımı, How I Met Your Robot, Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi Ödülü’nü kazandı.

 

İSTEK Uluğbey İlkokulu öğrencilerimiz 14 Nisan 2019 tarihinde Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Junior İstanbul Fuarı’nda “Team Moonbots” takımı olarak “Mission Moon” teması kapsamında tasarladıkları proje ile “Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi” ödülünü aldı.

 

İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu Robotik takımımız Robotiger 9-10 Şubat 2019 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, First Lego League İstanbul 3.gün Turnuvalarında, projeleri manyetik filament ile “Araştırma Ödülü” aldı.

 

24 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League Junior İstanbul Fuarı’nda İSTEK Bilge Kağan İlkokulu’nu temsil eden “Fantastic Six” takımı, yarışma teması olan “Görevimiz Ay” kapsamında Ay ile ilgili yaptıkları araştırmalar ve sergiledikleri sunum becerileriyle “Meraklı Araştırmacılar Ödülü”nü aldı.

 

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında;

 

İSTEK Bilge Kağan Kampüsü Robotik Takımı olan ISTECH Robotic Society (IRS) vakfımızı ve ülkemizi temsil ettiği Uluslar arası turnuvada San Francisco Regional’da IMAGERY AWARD ödülünü ve aşağıdaki başarıları elde etmiştir. Robotik takımımız sadece turnuvaya katılmakla kalmayıp teknolojinin kalbi olan Silikon Vadisi, Google, Facebook, Apple, Intel, NASA, Microsoft gibi firmaları da ziyaret edip çalışma ortamlarını gözlemleme deneyimine sahip olmuşlardır.

 

IMAGERY AWARD              • Safety Award 2.liği • Dean’s List Yarı Finalist

 

Okullarımızda ve farklı okulların ev sahipliği yaptığı FLL Fuarlarına 8 kampüsümüzde toplamda 10 FLL katılmış ve aşağıdaki başarıları elde etmiştir:

 

• İSTEK Kemal Atatürk Okulları: Şampiyonluk (Ulusal turnuvaya katılım hakkı)

• İSTEK Semiha Şakir Okulları: Takım Çalışması Ödülü

 

Okullarımızda ve farklı okulların ev sahipliği yaptığı FLL Jr. Fuarlarına 8 kampüsümüzdeki FLL Jr. katılmış ve aşağıdaki başarıları elde etmiştir:

 

İSTEK Kemal Atatürk Okulları: Meraklı Araştırmacılar

İSTEK Bilge Kağan Okulları: Akıllı modelimizin inanılmaz hareketi

İSTEK Atanur Oğuz Okulları: Muhteşem İş Birliği

İSTEK Acıbadem Okulları: Sihirli Ellerin Tasarımı Ödülü

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları: Muhteşem Makine Ödülü

İSTEK Belde Okulları: Kaya Gibi Sağlam.

İSTEK Semiha Şakir Okulları: Meraklı Araştırmacılar

İSTEK Uluğbey Okulları: Muhteşem Makine

 

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Bakırköy 2. Robotik ve Kodlama Festivali” 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Hava Kuvvetleri Havacılık Müzesinde gerçekleştirilen fuara katılan tüm kampüslerimizden Kaşgarlı Mahmut Okulları Ortaokul Robotik Takımı Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nda 3.lük kazanmıştır.