Tüm dünyada eş zamanlı olarak 3 – 9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ''Hour of Code'' Kodlama Haftası etkinlikleri, İSTEK Semiha Şakir Okulları öğrencilerinin aktif katılımı ile gerçekleşti.

İstek Semiha Şakir Okullarında 5 yaşından itibaren her kademede verilen kodlama eğitimi ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyoruz. Kodlamayı eğitimi analitik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Kodlama eğitimi demek matematik, fen bilgisi gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözüm üretmeyi yeni fikirler keşfetmek, farklı ve güçlü yollar kazanmak demektir. En güzeli de eğlenerek öğrenmek demektir!

Öğrencilerimize bilgisayar biliminin önemini, dünyada kodlamaya verilen önemi ve bu alandaki çalışmaları anlatarak giriş yaptığımız etkinliğimizde, her sınıf seviyesine göre farklı kodlama araçları kullanarak öğrencilerimizin farklı deneyimler yaşadılar. Tabletlerinden bireysel olarak kodlama yapan öğrencilerimiz, daha sonra yine öğrencilerimizin çalışmalarını sergilediğimiz 12 atölyeyi dolaşarak keyifle vakit geçirdiler. Bu atölyelerimiz Robot Arkadaşım, Web Tasarım, Kodlama, Wedo Projeleri, Oyun Tasarımı, Arduino, Makey Makey, Robotik, Scratch, 3D Modelleme, Oliie ve Mbot atölyesidir. Tüm bu atölyeleri İstek Barış Maker Kulübü öğrencileri hazırlamış ve sunmuştur. ‘Hour of Code’ etkinlikleri öğretmenler ve veliler de olmak üzere herkes tarafından büyük ilgi gördü.