İSTEK Bilge Kağan Okulları

Yabancı Dil Eğitimi Ve Crossroads Programı

İSTEK Okullarında anaokulundan lise son sınıfa kadar yoğun bir İngilizce programı yürütülmektedir. Hedefimiz öğrencilerin yaş düzeyleriyle paralel olarak dilin dört becerisini (okuma, dinleme, yazma, konuşma) etkin şekilde kullanabilmeleri, ana dillerinde olduğu gibi yazılı ve sözlü olarak kendilerini farklı bir dilde de ifade edebilmelerini sağlamaktır. Müfredat programları her seviyede Common European Framework (CEF), Avrupa Dil Çerçeve Programı doğrultusunda belirlenmekte ve uygulanmaktadır. Bu bağlamda okullarımızda yabancı dillerin hakim olduğu bir öğrenme ortamı sağlanmakta ve öğrencilerin dili yaşayarak öğrenmesi ve sadece alıcı dil becerileri (okuma ve dinleme) değil üretici dil becerilerinin de gelişimi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda; ilkokulda “Crossroads Programı” adı altında bir İngilizce programı uygulanmaktadır. Crossroads Programı; öğrencilerimizin İngilizceyi sadece ders olarak değil, günlük hayatın içinde deneyimlemeleri ve sürekli kullanarak geliştirmelerini sağlayan İSTEK Okullarına özel olarak geliştirilmiş İngilizce programıdır. Bu program ile öğrencilerin, günün doğal akışı boyunca İngilizce öğretmenleriyle birlikte her ortamda İngilizce konuşabilmeleri sağlanırken ders programları eşzamanlı olarak iki dilde yürütülmektedir. Böylece öğrenciler, İngilizceyi   diğer disiplinler gibi öğrenilecek bir ders  değil, edinilmesi gereken çok önemli bir iletişim aracı olarak içselleştirmektedirler.

Tüm kademelerde öğrencilerimiz seviyelerine uygun olan Cambridge ESOL, Fit-in Deutsch, DELE, Benchmark, TOEFL Primary, TOEFL Junior, Versant gibi uluslararası platformda geçerliliği olan sınavlara yönlendirilir ve bu değerlendirmelere yönelik çalışmalar yapılır.

İkinci Yabancı Dil

Öğrencilerimiz 2.sınıftan itibaren haftada 2 ders saati seçmeli olarak Almanca ve İspanyolca dersi alırlar. Küçük yaşta öğrenilen ikinci yabancı dil, öğrencilerimizin farklı dillerin kültürlerini daha yakından tanımasına ve iletişim becerilerini geliştirmesine olanak sağlar.