İSTEK Belde Okulları

“Türk milletinin tarihi bir vasfı da güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin güzel sanatlara sevgisini mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür”

Mustafa Keman ATATÜRK

Sanat adına güçlü bir duruşun derin temellerini atmak; yaratıcı, üretici, özgüveni yüksek, ifade gücünü varlığının kendi kaynağından alan, sanattan beslenen, sanatla üreten; sanatçı duyarlılığıyla evrene ve bir diğerine dokunan, farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek üzere İSTEK Belde Okulları sanat derslerinde büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği yolda hedeflerimize ulaşmak için çalışmaktayız.

İSTEK Belde Okullarında, anaokulundan liseye kadar tüm konularımız Dinleme – Söyleme – Çalma, Müziksel Algı ve Bilgilenme, Müzikte Yaratıcılık ve Müzik Kültürü öğrenme alanları altında işlenmektedir.

Ortaokul ve lise sınıflarında sanat derslerimiz ana sanat dalı ve branşlaşma olarak sürmektedir. Öğrencilerimiz ana sanat dalı müzik-(piyano, gitar, keman, çello, flüt, perküsyon, davul, elektro-bas gitar) ve görsel sanatlar olmak üzere yetenekleri doğrultusunda tespit edilerek yönlendirilip hem bireysel hem de grup çalışmaları çerçevesinde alanlarında uzman öğretmen kadrosuyla sanat eğitimlerini almaktadırlar. Her bir öğrenci, öğretmenleriyle atölyelerinde uygun ve yeterli fiziki imkanlar içerisinde öğretmenleriyle çalışmalar yapmaktadır.

10 müzik odası, 2 görsel sanatlar atölyesi, 1 dans salonu,1 drama/tiyatro atölyesi ve ürünlerimizi izleyici ile buluşturduğumuz 450 kişilik 1 konferans salonu ile dolu dolu sanat eğitimi yapılmaktadır. Ayrıca profesyonel müziğin basamağına geçiş olarak saydığımız ve içinde son teknoloji kayıt imkanlarının bulunduğu mix, mastering ve profesyonel düzeyde kayıt imkanı bulduğumuz prova ve kayıt stüdyomuz da bulunmaktadır..

SANAT SINIFLARIMIZ:

• Piyano ( İki piyano sınıfı)
  • Keman ( İki keman sınıfı)
  • Gitar (İki gitar sınıfı )

Elektro gitar/Bas gitar

Klasik gitar

• Çello
  • Flüt
  • Perküsyon

Doğu perküsyon

Batı perküsyon