İSTEK Atanur Oğuz Okulları

HEDEFLERİMİZ:

Okulumuz Yabancı Diller Bölümü, dil eğitimi alanında yapılan en yeni çalışmaları yakından takip ederek, öğrencileri uluslararası standartlarda yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Amacımız; öğrencilerimizin ortaokul sınıflarından mezun olduklarında girdikleri ortamlarda rahat ve etkin bir şekilde iletişimde bulunabilmeleri, dört temel dil becerisine tamamen hakim, telaffuzu anlaşılır olabilmeleri, seyrettikleri ve dinledikleri yabancı yayınları rahatlıkla anlayabilen ve yorumlayabilen Avrupa Dil Çerçevesi programının B1+ seviyesine sahip olmalarıdır.

EĞİTİM - ÖĞRETİM UYGULAMALARIMIZ:

• Derslerde görsel ve işitsel materyallere yer verilir; dersler kitapların interaktif CD’leri ve internet kaynakları ile desteklenir.
  • 5-6-7. sınıf öğrencileri CAMBRIDGE UNIVERSITY tarafından yapılan ESOL KET-PET sınavlarına yönlendirilir. Sınavlar sonucunda öğrenciler uluslararası geçerliliği olan sertifikalar ile ödüllendirilir.
  • 7.sınıf öğrencileri  TRINITY COLLEGE tarafından yapılan GESE GRADE 7 konuşma sınavına yönlendirilir. Sınavlar sonucunda öğrenciler uluslar arası geçerliliği olan sertifikalar ile ödüllendirilir.
  • Tüm yaş gruplarında uluslararası çalışmalar yürütülür. Mektup arkadaşlığı ve Skype üzerinden diğer ülkelerle yapılan görüşmeler  ve projeler yıl boyunca sürdürülür.
  • Uluslararası e-twinning projeleri yürütülür.
  • 5-6-7.sınıf öğrencileri kendilerine sene başında verilen şifreler ile ONLINE okuma programlarına girerek, evde internet ortamı üzerinden okuma çalışması yaparlar. Ayrıca, şifreleri ile MYON, RAZ KIDS, BRAIN POP ESL, BRAIN POP JUNIOR siteleri üzerinden dinleme, okuma, oyun oynama gibi birçok interaktif çalışma yapabilirler.
  • 8.sınıf öğrencileri TEOG sınavlarına hazırlanır. Çalışmalar ders kitapları, ek kaynaklar ve online soru siteleri ile sürdürülür.
  • Öğrenciler yaz aylarında İngiltere ve Amerika'da düzenlenen yaz okullarına öğretmenleri ile katılırlar.

ETKİNLİKLERİMİZ:

• Quiz Show (Bilgi Yarışmaları) (İngilizce-Almanca-ispanyolca)
  • Almanca- İspanyolca Tenefüs Etkinliği
  • Lord of the Words (Kelime Yarışmaları)
  • Lord of the Idıoms (Kelime Yarışmaları)
  • Debate Day (Münazara Yarışmaları)
  • Speaking Contest (Konuşma Günleri)
  • End of Year Show (Sene Sonu Gösteriler- 5.sınıf)
  • İngilizce Müzikallere Katılım