İSTEK Atanur Oğuz Okulları

Bilgisayar:

Bilgisayar laboratuvarımız da yapılan bilgisayar aktivitelerinde; çocukların bilgisayarla ve tablet ile tanışması,  el-göz koordinasyonunun, küçük kas becerilerinin gelişmesi, programda yer alan kazanımlar doğrultusunda sınıf içi çalışmaları destekleyici oyunlarla, bilişim teknolojisini doğru biçimde kullanmanın önemini kavramaları sağlanmaktadır.

Satranç:

Çocuklarımızın zihinsel ve düşünsel becerilerini geliştiren bu zihin sporu dersinde hedefimiz, stratejik düşünme becerisinin gelişimine katkıda bulunmak, farklı ve çoklu düşünme becerilerini geliştirmektir. (Bu beceriler 6 yaş öncesi çocuklarda henüz kazanılmamış olduğu için, ders sadece 6 yaş grubu öğrencilerine verilmektedir.)

Bale & Modern Dans:

Çocuğun ritm ve müzik eşliğinde bedenini kullanarak duygularını ifade edebilmesi, estetik duygusunun gelişmesi, el-ayak koordinasyonunun geliştirilmesi, kendine güven duygusu, sorumluluk ve ekip bilincinin gelişmesi ve kendini topluluk önünde ifade etme becerisi kazanmasına yardımcı olmak amacı ile yapılan çalışmalardır. Aktiviteler, uzman öğretmenler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Halk Oyunları:

Çocuklara kültürel zenginliklerimizi ve yörelerin kültürlerini yansıtan halk oyunlarını tanıtmak ve öğretmek, verilen yönergeye uygun hareket etme becerisinin ve el-ayak koordinasyonunun gelişmesini sağlamak, kendine güven duygusunu, ekip bilincini ve kendini topluluk önünde ifade etme becerilerini kazanmasına yardımcı olmak amacı ile yapılan çalışmalardır.

Beden Eğitimi:

Hedefimiz; çocuğun bedenini tanıması, verilen yönergeye uygun hareket edebilmesi, yürüme, koşma, sekme, sıçrama, yuvarlanma, tırmanma, denge çalışmaları gibi temel bedensel hareketlerin yanı sıra, el-göz-ayak koordinasyonunun geliştirilmesi, ana kas gruplarının çalıştırılması, konsantrasyon ve esneklik becerisinin geliştirilmesidir. Aktiviteler bir çok spor dalının alt yapısını oluşturmaya yönelik olarak yapılmakta, eğlenceli oyun ve yarışmalarla başarma, güven ve disiplin duygusu aşılanmakta, böylelikle kendine güvenen, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirilmektedir.

Yüzme:

Yüzme sporunu aşamalı olarak öğretmek amacıyla yapılan çalışmalarda,  özgüven kazanmaları, bedensel ve fiziksel yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi hedeflenir. Suda kalma, nefes kontrolü, serbest ve sırt üstü yüzme, serbest ve sırt stil ayak vuruş çalışmaları yapılarak, temel yüzme becerileri kazandırılır.

Drama:

Çocuklarımızın duyarlı, kendine güvenen, empati kurabilen ve kendini en iyi şekilde ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerinde önemli katkılar sağlayan drama çalışmaları, çok yönlü gelişimi destekleyen önemli etkinliklerden biridir. Jest, mimik ve beden dili kullanımını geliştirmek amacıyla, dramatize etme ve hayal kurma çalışmalarının yanında, duygularını anlaşılabilir şekilde ifade edebilmeleri için dil gelişimi ile ilgili yaratıcı drama etkinlikleri gerçekleştirilir.

Müzik:

Müzik dersinin hedefi; çocukların müziği sevmelerini, önemsemelerini, işitsel algılarının güçlenmesini, kendilerini müzikle ifade edebilmelerini, klasik müzik dinleme alışkanlığı kazanmalarını, çeşitli müzik türlerini ve müzik aletlerini tanımalarını, bedenini ritm ve müziğe uygun estetik hareketlerle kullanabilmelerini ve çocuklarda müzik kültürü oluşmasını sağlamaktır. Ritm duygusu kazandırmak ve dil gelişimini desteklemek amacıyla ağırlıklı olarak Orff yöntemine yer verilir.

Görsel Sanatlar:

Atölyemizde yapılan resim aktivitelerinde hedefimiz; çocukların duygularını çizgiler aracılığı ile ifade ederken, aynı zamanda el kaslarını çalıştırması, el-göz koordinasyonunun geliştirilmesi, malzemeleri (tuz seramiği, parmak boyası, suluboya, pastel boya, akrilik boya, kil, alçı, pullar, simler, boncuklar ve atık malzemeler) ve öğretilen teknikleri renk kullanımına dikkat ederek amacına uygun olarak kullanabilmesi, figürlerle anlaşılır kompozisyon oluşturabilme ve başladığı işi bitirme becerisinin kazandırılmasıdır.

Fen Laboratuvarı:

Eğitim programımızı destekleyen ve yaparak/yaşayarak öğrenmenin önemli bir bölümünü oluşturan deney çalışmaları hafta da bir gün fen öğretmeniyle birlikte yapılmaktadır. Anaokulu programında ele alınan temalar doğrultusunda hazırlanan fen laboratuarı programı; çocukların, araştırma ve keşif duygularını geliştirerek yaşam boyu kullanacakları bilimsel düşünme becerilerinin temellerin atılmasını sağlamaktadır.

6 yaş öğrencileri

5 yaş öğrencileri