7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ATAÜTRK’ÜN YAZDIĞI GEOMETRİ KİTABINI SERGİLEDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. yılında anmak amacıyla İSTEK Özel Uluğbey Ortaokulu Matematik zümresi tarafından Atatürk’ün matematik dünyasına kazandırdığı ATATÜRK KİTAPLARI SERGİSİ düzenlendi. Sergide Atatürk’ün matematikle ilgili yazmış olduğu kitaplara yer verildi.

Mustafa Kemal bu geometri kitabını yazarak matematiğe daha anlaşılır yeni terimler kazandırmak isteğini Sivas’ta girdiği bir geometri dersinde ortaya koymuştur. “Dersler Türkçe terimlerle anlatılmalıdır” diyerek dersi kendi buluşu olan Türkçe terimlerle ve çizimleriyle anlatmıştır. Bu sırada derste Pisagor teoremini de çözümlemiştir. Atatürk’ün sadece siyasi ve idari alandaki dehası ile değil, sayısal dünyadaki üstün başarısını da bu sergide paylaşıldı.