Eğitim Programları

İlkokulda öğrencilerimizin akademik ve sosyal açıdan gelişimleri desteklenmekle birlikte öz güveni yüksek, kendini iyi ifade edebilen ve mutlu bireyler olmaları hedeflenmektedir.

Eğitim öğretim saatlerimiz 8.20-15.35 olup; haftalık ders programımız 40 saattir. Öğrenci servisleri okulumuzdan ayrıldıktan sonra 15.45 17.00 saatleri arasında ihtiyacı olan öğrencilerimiz için sınıf ve branş öğretmenleri tarafından verilen akademik destek programının yanı sıra isteyen öğrencilerimiz bir öğretmen gözetiminde etüt sınıfında ödevlerini tamamlamakta ayrıca öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda resim, müzik ve fiziki etkinlik dallarında da çalışmalar yapılmaktadır.

1.ve 2.sınıflarda Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi; 3.sınıflarda Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen Bilgisi; 4. sınıflarda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Eğitimi, Trafik Güvenliği derslerinin öğretimi sınıf öğretmenleri tarafından yürütülür.  Ödev süreleri sınıf seviyelerine göre belirlenmekte olup, hafta içi dört gün ödev verilmektedir.

İlkokulumuzda öğrencilerimiz dört senelik ilkokul sürecinin birinci ve ikinci yılını bu kademelerde uzmanlaşmış bir sınıf öğretmeniyle; üçüncü ve dördüncü yılını ise yine belirtilen kademelerde uzmanlaşmış farklı bir sınıf öğretmeniyle sürdüreceklerdir.

4.sınıftan itibaren kazanımlar doğrultusunda öğrencilerimizin genel başarılarını değerlendirecekleri deneme sınavları uygulanmaktadır.

Derslerde kullanılan Türkçe ve İngilizce eğitim platformları, tüm seviyelerdeki akıllı tahta uygulamaları,  her dönem okulumuzda sahnelenen Türkçe ve İngilizce tiyatro oyunları, şehir içi ve şehir dışı kültürel geziler ile etkin kütüphane kullanımı öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır.

Sanat ve spor etkinliklerimiz içinde yer alan yaratıcı drama, İngilizce drama, halk oyunları, jimnastik, modern dans, piyano, gitar, ritim, orkestra, yüzme, basketbol, masa tenisi, akıl oyunları, kodlama, satranç ve görsel sanatlar dersleri uzman öğretmenler tarafından ilgili atölye ortamlarında işlenmektedir.