Kampüsümüz Hakkında

TARİHÇEMİZ

İSTEK Uluğbey Okulları, İSTEK Vakfı’nın kuruluş ilkelerinden olan “Anaokulundan üniversiteye seçkin bir eğitim” anlayışını gerçekleştirmek üzere oluşturulan okullar zincirinin bir halkası olarak 1987 - 1988 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. 1 Nisan 1988 günü düzenlenen bir törenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Vakıf Başkanımız Sayın Bedrettin DALAN tarafından okulumuza ünlü Türk devlet adamı ve dünyanın ilk Matematik-Astronomi bilginlerinden Uluğ Bey’in adı verilmiştir.

1997 yılında İlköğretim Okulumuz, 2000 yılında anaokulumuzun, 2007 yılında da Fen Lisemizin açılmasıyla İSTEK Uluğbey Okulları geniş bir perspektifte eğitim anlayışına ve olanaklarına kavuşmuştur.

İlk mezunlarını 1990-1991 yılında veren okulumuzdan 2014 yılına kadar 1896 öğrenci mezun olmuş ve %96,90 gibi bir sonuçla Türkiye ve Dünya’da seçkin üniversitelerde eğitim görmüş ve görmektedirler. Bu mezunlarımızdan bir kısmı okulumuzun akademik ve idari kadrolarında görev alarak bir kısmı da okulumuzda öğrenim görmekte olan kardeşlerine maddi olarak katkıda bulunarak gerçek bir Vakıf Okulu ruhunu yaşattıklarını göstermişlerdir.

VİZYONUMUZ

Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

• Yaratıcı,
  • Dünyaya uyumlu,
  • Sorunlara çözüm getiren,
  • Girişken,
  • Yurtsever,
  • Yüksek donanımlı,
  • Üretken,
  • Ahlaklı,
  • Dinamik,
  • Öğrenmeyi seven,

bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

MİSYONUMUZ

• Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş,
  • Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak,
  • Üretken,
  • Yaratıcı,
  • Sorumluluk sahibi,
  • Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri,
  • En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş,
  • Teknoloji destekli,
  • Yabancı dil ağırlıklı ve
  • Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.

İLKELERİMİZ

Atatürkçü düşüncenin, Türk toplumu için tek alternatif ve tükenmeyecek umut kaynağı olduğuna inanan İSTEK İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı, ilkelerini de büyük düşüncelerden alır. Vakıf, ulusal kültürümüzü Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak, öğrencilerini aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitir:

• Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak,
  •  İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak,
  •  Barıştan yana olmak,
  •  Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak,
  •  Gerçekçi olmak,
  •  Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak,
  •  Girişimci olmak,
  •  Çok yönlü olmak,
  •  Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak,
  •  Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceriye sahip olmak,
  •  Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmak,

30 yıllık geçmişiyle bu ilkeler kuşaktan kuşağa yansımıştır. Çocuklarımızın her biri çağdaşlığı bir yaşam biçimi olarak algılayan, çağdaş değerlere sahip, aldığı eğitimi topluma ve dünyaya yansıtan İstek’li, "aydın insan" olarak yetişmektedir.

EĞİTİM FELSEFEMİZ

• Okullarımızın her birinde eğitim standartları ve öğrenim hedefleri aynıdır.
  • Milli Eğitim Temel Kanunu, İSTEK Okullarında sürdürülen eğitim faaliyetlerinin temel yol göstericisidir. Öğretim, Milli Eğitim Bakanlığımızca çeşitli yönetmeliklerle belirlenmiş amaçlar ve müfredatlar doğrultusunda sürdürülür.
  • Okullarımızda İngilizce ağırlıklı ders programı uygulanır.
  • Öğrenim yılı boyunca değişik zümrelerdeki öğretmenlerimiz bilgi tazeleme seminerleri ve grup çalışmalarında bir araya gelerek, her dersle ilgili ayrıntılı olarak öğrenim hedeflerini, bu hedefe ulaşabilmek için ne gibi öğretim metotları ve eğitim yaklaşımları izlenmesi gerektiğini belirlerler.
  • Öğrenim hedefleri, belirli öğrenim devreleri tamamlandığında, sınıf içi dışındaki eğitim faaliyetleri sonucu her öğrencinin kazanmış olması beklenen; gözlenebilir, nitelikteki tutum ve davranışlardır. *Öğrenci bir alanda daha ileri düzeyde yeterlilik kazanmayı arzu ettiği takdirde ,kendisine, ilgi ve tüm fırsatlar mutlaka sağlanır.
  • Okullarımızda uygulanan müfredatlar öğrenciler için bütünsel, dengeli, her seviyede öğrenciyi yeteneğini sonuna kadar kullanmaya heveslendiren öğrenim hedefleri içermektedir.

KAMPÜSÜMÜZÜN GENEL ÖZELLİKLERİ

• Eğitim-öğretim saatlerimiz pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 08.25-16.30, cuma günü ise 8.25 -15.40 olmakla birlikte, açık olduğumuz saatler 08.00-18.00’dir.
  • Akademik personel çıkışı 17.15’tir.
  • Tüm İngilizce ve ikinci yabancı dil kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtılmaktadır.
  • Tüm MEB kitapları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak öğrencilerimize verilmektedir.
  • Sınıflarımız maksimum 24 kişiliktir. (Anaokulumuz maksimum 20 kişi)
  • Kampüsümüzde dört dönem uygulaması vardır.