180’den fazla ülkede kutlanan Kodlama Saati Etkinliği, İstek Özel Uluğbey Okulları’nda

6-7-8 Aralık tarihleri arasında bilgisayar öğretmenlerimiz önderliğinde çeşitli  etkinlikler ile kutlandı. 6 Aralık tarihinde Konferans Salonun’da gerçekleştirdiğimiz Drone Eğitimi ve Genel Bilgilendirme konferansı öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgi ile dinlediler. Bilgisayar laboratuvarımız Kodlama Saati Etkinliğine uygun olarak hazırlandı ve etkinliğin ikinci gününde de laboratuvarımızda öğrenciler ile birlikte etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar eğlenerek kodlama öğrenmenin keyfini çıkarırken kodlama mantığını kavradılar. Etkinliğin sonuncu günü ise algoritma atölyesi oluşturuldu, öğrenciler oyun oynayarak algoritma yapısını kurmaya çalıştılar. 3 gün süren etkinliğimizde öğrencilerin ilgisini çekerek kodlamanın önemine vurgu yapılmıştır.