2013’den beri kodlamayı öğrenmeye teşvik etmek ve dijital okuryazarlığı eğlenceli hale getirmek amacıyla yapılan Avrupa Kod Haftası, bu yıl 7–22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Kodlama eğitimleri ile analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerilerin 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Okulumuzda Avrupa Kod Haftası boyunca çeşitli seviyelerde kodlama eğitimleri ve etkinlikleri yapıldı. Öğrenciler kendi oyunlarını ve animasyonlarını kodladılar. Oluşturdukları robotlara kodlama ve elektronik bilgileri ile hareket kabiliyeti kazandırdılar. Öğrenciler Bilişim Teknolojileri ve Bilgisayar Bilimi derslerinde yıl boyunca kodlamaya devam edecekler.