İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi robotik kulübü öğrencilerimiz, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Fatih Satır Lisesi öğrencilerine elektronik programlama eğitimi verdi.

FIRST ROBOTICS COMPETITION (FRC) kulübü öğrencilerimiz 16 Ekim Salı günü Fatih Satır Lisesi öğrencileriyle buluştu. Bir grup öğrenci ile başlangıç seviyesinde arduino projeleri yapan öğrencilerimiz aynı zamanda farklı bir grup öğrenciye FRC yarışması ile ilgili bilgi verip, sorularını cevapladı. Lise öğrencileri aldıkları eğitime ve teknolojiye çok ilgiliydiler fakat okullarında yeterli fiziksel olanakları olmadığı için kendilerini bu alanda pek geliştiremediklerini ifade ettiler. Bu duruma kayıtsız kalmayan öğrencilerimiz, eğitim verdikleri grubu kendi okulumuza davet ederek, proje bazlı çalışmalar yapmaya ve eğitim vermeye devam etmeye gönüllü oldular. İki okul öğrencileri arasında güzel bir bağ kurdular.

Bu şekilde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattıkları ve başarıyla yürüttükleri için öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.