Mustafa Kemal Paşa, trenden inip Haydarpaşa rıhtımına ayak bastığında, düşman gemilerinin zafer bayrakları açmış şekilde, toplarını sağa sola çevirerek İstanbul’a girdiklerini, görünce, "Geldikleri gibi giderler!" demişti. 06 Ekim 1923, düşman askerlerinin İstanbul’da “Geldiği Gibi Gittiği!” tarihtir. Bu kapsamda İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, Fen Bilimleri Bölümü önderliğinde planlanan program, okulumuz konferans salonunda tüm okul öğrencilerimizin de katılımıyla coşkuyla kutlanmıştır. Programın esas amacı ise, okulumuzda yetiştirdiğimiz öğrencilerimize, üstün bir gelecek kazandırmak, bir mozaik olarak yaşadığımız ve binlerce yıldır “vatan” olarak gördüğümüz bu ülkeye sahip çıkma bilincini kazandırmaktır.