Yaratıcılık İSTEK'te

İSTEK’li öğrenciler  okullarında kendi ürettikleri robotlarla ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıyor ve dereceler elde ediyor.

Otomasyonla çalışan robot

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Can Erdal, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslar Arası Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Yarışmasına “Otomasyonla çalışan robot” projesiyle katıldı. Proje, yarışmaya katılan 1200 proje içinde ilk 70 proje arasına girdi ve sergilenme hakkı elde etti. Mobil kontrol ve sesli komutlarla çalışan robot projesi, 24-25 Aralık tarihlerinde Şanlıurfa’da sergilendi.

Robotik Takımına Amerika yolculuğu

Amerika’da 26 yıldır düzenlenen First Robotik Competition bilim ve teknolojiyi spor ile birleştiriyor. Türkiye’de Ülker Sports Arena’da 19-20-21 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenen yarışmaya 48 okul katıldı. İSTEK Bilge Kağan Okulları yarışmada IsTech Robotics Society takımıyla yarıştı. Sahada teknolojinin, pistte ise dostluk ve yardımlaşmanın yer aldığı yarışmada İSTEK Bilge Kağan Robotik Takımı yardımlaşma, pist kurallarına uyma ve göstermiş olduğu performans sayesinde 2000$ ödül ve Amerika yolcuğuna hak kazandı.