İSTEK Okulları Türkiye genelinde tüm devlet ve özel lise Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için “Türkiye Zeka Oyunları” düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yeditepe Üniversitesi ve Türk Beyin Takımı işbirliğiyle düzenlenen yarışma, Türkiye’de 18 yaş altı seviyede düzenlenen ilk zeka oyunları olma özelliğine sahip.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmaya eleme usulüyle Türkiye’nin 81 ilinden öğrenciler katılacak. İSTEK Okulları ve Türkiye Zeka Oyunları Koordinatörü Serkan Yürekli, yarışma öncesinde, önce İstanbul sonra Türkiye’nin çeşitli illerinde lise öğrencileri için bir seminer dizisi başlattı. Serkan Yürekli, lise öğrencilerine zeka oyunlarının ne olduğunu, yarışmanın nasıl gerçekleşeceğini, geçtiğimiz yıl yarışmada yer alan sorulardan örnekler vererek eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar yapıyor. Seminerlerde, zeka oyunlarının sadece belli yeteneklere sahip öğrenciler için değil, tüm öğrenciler için uygun olduğunun altı çiziliyor.

Türkiye Zeka Oyunları için başvurular www.turkiyezekaoyunlari.com adresinde yapılmaya başladı.

Yarışmanın eleme etabı 22-23 Mart 2018 tarihlerinde, finaller ise 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Seminer takvimi aşağıdaki gibidir:

• 7 Aralık 2017 İSTEK Özel Kemal Atatürk Okulları
  • 7 Aralık 2017 Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi