Sorumluluk İSTEK'te

İSTEK Okulları, tüm kampüslerinde toplumda farkındalık yaratan ve yaşamlara dokunan sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor...

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde okullarımızda yapılan çalışmalardan bazıları şöyle;

Darülaceze’ye bayram ziyareti
“Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.”
İSTEK Atanur Oğuz Okulları öğrencileri, bu bilinçle geçen yıldan bu yana sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında Darülaceze sakinleri için hazırladıkları hediyeleri vermek için bayram ziyaretinde bulundular. İSTEK’li öğrenciler böylece yüreklerini onların yüreklerine yaklaştırdılar, dertlerini dinlediler, sevgi ve ilgi ile sohbet ettiler. O sakin yaşantılarına bir ses verdiler. Öğrencilerimiz, gençler ve yaşlılar arasında aşılması zor engeller varmış sansalar da onların dünyasına girdiklerinde orada hazineler saklı olduğunu gördüler. Misafirlerimizin hayat hikâyelerinden, engin tecrübelerinden, anlattıklarından kendilerine pay çıkaran öğrencilerimiz onlara yalnız olmadıklarını; hâlâ hayatımızın önemli bir parçası olduklarını hissettirdiler.

İSTEK’liysen uzat elini

İSTEK Belde Okulları dört yıldır lösemili çocuk hastalar için destek kampanyası düzenliyor. Okuldaki tüm öğrencileri aktif olarak bu kampanyaya dahil eden Belde Okulları, hem lösemi hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor hem de öğrencilerin topluma duyarlılıkla hizmet etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu yıl 12-16 Kasım 2016 tarihleri arasında okulda düzenlenen yardım kermesinde elde edilen gelirle, Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Kliniğinin ihtiyacı olan malzemeler alındı. Tüm öğrencilerin etkin olarak katıldığı kermesin sonunda kliniğe iki adet 55 ekran televizyon, birer adet DVD player, elektronik terazi, bebek boy ölçme tablası ve çay makinesi ile 22 çocuk çizgi filmi ve 191 oyuncak hediye edildi. Kampanyanın son basamağı olarak, İSTEK’li öğrencilerin lösemi hastalığı ile ilgili bilgilendirilmesi ve farkındalığın arttırılması adına Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Kliniğinde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Dildar Bahar GENÇ tarafından öğrencilere seminer verilecek.

Bolluca köyüne ziyaret

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme gibi haklara sahip olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nı yürekten destekliyor. Okul bu doğrultuda 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi itibarıyla vakıftaki çocukların gelişimlerini daha sağlıklı izleyebilmek ve onlara daha faydalı olabilmek adına bir komisyon oluşturdu. Komisyon, vakıf bünyesindeki Bolluca Çocuk Köyü yönetimi ile her ay bir araya gelerek öğrencilerin durumlarını görüşeceği toplantılar düzenleme kararı aldı. İlki 4 Ekim’de gerçekleşen toplantıda korunmaya muhtaç çocukların topluma kazandırılması konusunda hep birlikte en iynin nasıl yakalanabileceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

İSTEK’lilerden hayvan dostlarına destek

İSTEK Kemal Atatürk Okulları Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri “Bir el, bir can” sloganıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.
Proje için yoğun bir çalışma temposuna giren öğrenciler, okuldaki tüm arkadaşlarını da göreve çağırarak yardıma muhtaç hayvanlar için malzeme topladı. 15 Kasım 2016 tarihinde topladıkları gıda ve barınma malzemelerini Yedikule Hayvan Barınağına teslim eden öğrenciler, sevimli dostlarına yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadı.

Konser gelirleri kardeş okula

2012 yılında İSTEK Bilge Kağan Okulları’nda uygulanmaya başlanan; öğrencilerin kendilerinde, toplumlarında ve ülkelerinde fark yaratmalarını ve hayat becerileri kazanmalarını sağlayan Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülü Programı bu yıl da devam ediyor.
Bir kişisel gelişim programı olan The Duke of Edinburgh's International Award kapsamında öğrencilerimiz bugüne kadar Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim, Toplum Hizmeti, Macera ve Keşif Yolculuğu, Toplumsal Uyum Projesi kategorilerinde gönüllü olarak çalışmışlardı.
Gönüllü öğrencilerimiz bu kez de gelirini kardeş okulumuz olan Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nin Macera ve Keşif bölümündeki arkadaşlarının kamp malzemelerini almak için kullanacakları bir proje başlattılar. Gönüllü öğrencilerimizin sattıkları bilet gelirini kardeş okula destek amacıyla kullanacakları organizasyonda; gönüllü öğrencilerimiz şarkı söyleyecekler ve karaoke yarışmasında yarışacaklar. Ayrıca daha önce kamp eğitimi almış öğrencilerimiz, kardeş okul Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nden kampa katılacak arkadaşlarına da gönüllü kamp eğitimi verecekler.

Yardım severlik koşusu

İSTEK Semiha Şakir Okulları, Adım Adım işbirliği ile bu yıl 13 Kasım’da 38’incisi gerçekleşen İstanbul Maraton’unda koştu. Geçtiğimiz yıllarda AÇEV ve Koruncuk Vakfı için koşan okulumuz bu sefer AKUT için terledi. Organizasyon sonucunda AKUT’un arama-kurtarma çalışmaları için ihtiyacı olan bütçe toplanmış oldu.

Evcil dostlarımız için plastik kapak

İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi  11’inci sınıftan bir grup öğrenci, Ataşehir Hayvan Barınağı'na bağışlamak üzere plastik kapak toplama projesine imza attı. Bensu Boran başkanlığındaki grup, öncelikle okuldaki tüm sınıfları dolşarak farkındalık yaratmak amacıyla, bilgilendirme çalışmaları yaptı. Sınıflara kapakların toplanması amacıyla kutu ya da büyük pet şişeler yerleştirildi. Toplanan bu kapaklar, farklı tarihlerde iki kez Ataşehir hayvan barınağına bağışlandı. Toplanmasına devam edilen kapaklar ikinci dönemin sonunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne (TOFD) bağışlanacak. Toplanan kapaklar hayvan barınağı tarafından hayvanlar için mamaya dönüştürülüyor.