Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Bakırköy 2. Robotik ve Kodlama Festivali" 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Hava Kuvvetleri Havacılık Müzesinde gerçekleştİ. Tüm İSTEK Okulları da festivalde yerini aldı.

Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Bakırköy İlçesindeki okulların yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden ve İstanbul'un değişik ilçelerinden de birçok okul ve kurum da katıldı.

Kodlama ve Robotik çalışmalarının sergilendiği festivalde öğrenciler çalışmalarını sunacakları stantlar açtı. Akademisyenler tarafından konferanslar verildi ve ziyaretçilerle Kodlama, Hologram, 3 Boyutlu Tasarım ve Baskı, 4 Boyutlu Etkinlikler,  STEM ve Maker Atölyesi, Maket Uçak, LEGO Education gibi kategorilerde atölye çalışmaları yapıldı. Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nda  İSTEK Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu robotik ekibi üçüncülük kazandı.