Öğrenciler bozuk kemanı kodlama dersi sayesinde tamir ettiler

İSTEK Bilge Kağan İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri, okulun müzik odasında buldukları yayı kaybolmuş kemanı tekrar kullanılır hale getirmek istedi. Kodlama dersinde öğrendikleri teknikleri kullanarak kemanı çalışır hale getiren öğrenciler, kendi ürünlerini ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Projenin temelini, öğrenciler aldıkları kodlama eğitimi oluşturdu. Öğrenciler kodlama araçları içindeki ses sekmesini, keman notalarını ve basit bir elektrik devresinin nasıl yapıldığı bilgisini kullanarak doğru ses çıkarabilen bir keman elde ettiler.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler Alfarid Onalbek, Sinan Sener ve Kerem Yılmazer: keman bozulduysa neden yenisini almıyoruz? düşüncesiyle başladığımız projeyi tamamladığımızda ortaya çıkan keman için aslında “bizim icadımız” diyebileceğimizi farkettik. Bir kemanın ses çıkarması değil de, bizim yaptığımız bir kemanın ses çıkarması önemliymiş.” dediler.

Yaptıkları projeyi geliştirerek başka müzik aletleri için de kullanabileceklerini düşünen öğrenciler, bir orkestra kurma hedefleri olduğunu söylediler.