Kodlama ve Robotik Eğitimi

İSTEK Okulları Eğitime Farklı Kapılar Açıyor: Kodlama & Robotik Eğitimi

İSTEK Okulları kendi bünyesinde oluşturduğu program kapsamında, anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar Kodlama & Robotik eğitimleri veriyor. Kodlama, başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyada üzerine en çok konuşulan eğitim konuları arasında üst sıralarda yer alıyor. Çocuklarımız nasıl eğitilmeli? Teknolojiye olan ilgisini kontrol altında tutabilir miyiz? Ne zaman çocuğumu teknoloji ile tanıştırmalıyım? sorularının cevaplarını araştıran  İSTEK Okulları eğitimcileri, anaokulundan başlayarak lise kademesi dahil olmak üzere tüm kademelerde Kodlama ve Robotik Eğitimleri vermeye başladı.

Kodlama ve Robotik alanlarında bir müfredat oluşturan İSTEK Okulları, bu eğitim sistemi ile çocukların küçük yaşta programlama kavramını keşfetmelerini, kullandıkları dijital araçları daha faydalı kullanmaya başlamalarını, sürekli yenilenen teknolojileri takip etmelerini ve uyum sağlayabilmelerini, çocuklar için yapılandırdığımız öğretim ortamları ile yaratıcılıklarını ve analitik düşünebilmeleri, oluşturdukları projeler ile özgüvenlerini geliştirmeyi, robotları programlayarak ve LEGO modeller oluşturarak gerçek yaşamla bağlantı kurmalarını sağlamayı, bir problemi analiz edip çözüm üretebilmelerini sağlamayı hedefliyor.

İSTEK Okullarının amacı, bu eğitim ile öğrencilerin bir problemin çözümüne yönelik gerçek bir mekanizma geliştirmelerine olanak sağlayarak sadece tüketen değil üreten bireyler olarak yetişmeleri.