Kodlama Saati “Hour of Code”, her yıl 4-10 Aralık tarihlerinde Dünya çapındaki öğretmenlerin ve öğrencilerin kodlama, bilgi işlemsel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için çeşitli etkinliklerde bir araya getiriyor.

İSTEK Okulları öğrencileri de haftayı farklı kodlama araçları kullanarak değerlendirdi.

İSTEK Okulları, bilişim teknolojileri eğitimi içerisinde öğrencilerle yaptığı kodlama ve robotik çalışmalarına ek olarak, kodlamayı yaygınlaştırmayı hedefleyen kodlama saati etkinliklerine #hourofcode etiketi ile katıldı.

Öğrencilere bilgisayar biliminin önemini, dünyada kodlamaya verilen önemi ve bu alandaki çalışmaları anlatarak giriş yapılan etkinlikte İSTEK Okulları öğrencileri, her sınıf seviyesine göre farklı kodlama araçları kullanarak farklı deneyimleri bireysel olarak yaşadılar.