Bilimin ve teknolojinin ışığında yetişen İSTEK’li öğrenciler, Atatürk’ü 10 Kasım’da teknolojiyi de kullanarak andılar.

Teknoloji dersinde Atatürk’ü hologram ile canlandıran öğrenciler, hologram için kullanılan prizmayı da kendileri yaptılar. Hologram ile canlandırılan Atatürk’ü karşılarında gören öğrenciler, duygusal anlar yaşadılar.

Öğrencilerimizden bazıları duygularını şöyle ifade etti:

Kaya Ata Öztaş: Atatürk benimle konuşmuş gibi hissettim ve çok duygulandım. Çocukluğumdan beri Atatürk’ü dinleyerek büyüdüm ve hologramda canlı gibi karşımda görmek çok hoşuma gitti.

Mehmet Polat Tatlısoy: Çok gururlandım, çok güzel bir duyguydu. Atatürk ile göz teması kurmuş gibi hissettim. Bu duyguyu herkesin yaşamasını isterim.

Sarp Sadettinoğlu: Bu hologramı yapmam Atatürk sayesindeydi onu karşımda görmem teşekkür etmemi sağladı. 10 Kasım bizim için hüzünlü aslında ama onu böyle anmak hep yanımızda olduğunu hissettirdi.