Tüm Dünya’da 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Uzay Haftası, İSTEK Okulları Bilim Merkezi’nde gökyüzü meraklılarına açık etkinliklerle kutlandı.

İSTEK Okullarında astronomi bilimi, İSTEK Belde Kampüsü içinde bulunan ve tüm kampüslerimizin kullanımına açık olan İSTEK Bilim Merkezi’nin bilimsel çalışmaları ile ayrı bir önem kazanıyor.

Yıl boyunca bir çok çalışmaya, etkinliğe, gökyüzü gözlemine imza atan İSTEK Bilim Merkezi, 4-10 Ekim tarihleri arasında Dünya Uzay Haftasını kutladı.

Uzay Haftası Etkinlikleri 5 Ekim 2018 Cuma günü İSTEK Bilim Merkezi Yöneticisi Dr. K. Alper Ateş’in “Uzay Yarışının Başlangıcı” konulu semineri ile başladı. Roketlerin ortaya çıkışı, roket teknolojisi, askeri roketlerin bilimsel alanlarda kullanımı konularının ele alındığı seminerde Bilim İnsanları Sergei Korolev, Werner von Braun ve Yuri Gagarin ile ilgili detaylı bir sunum yapıldı.

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin ardından Bilim Merkezi bünyesinde yer alan Astronomi Müzesi gezildi, teleskoplarla Satürn ve Mars gezegenleri izlendi ve Planetaryum gösterimi oldu.

Yıl boyunca dışarıdan ziyarete açık olan İSTEK Bilim Merkezi, içinde bulunan Astronomi Müzesi, Planetaryum ve Gözlemevi ile İSTEK Belde Okulları Nakkaştepe Kampüsü’nde yer alıyor.