İSTEK İzmir Okulları Öğrencilerimiz Efe Herek, H. Alperen Köse ve Mete Uygar Aslan, Microsoft, Habitat Derneği ve Finansbank işbirliğiyle gerçekleştirilen KODU CUP 2018 yarışmasında, 100 takım arasında finale kalarak 12- 14 yaş grubunda TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve teması “Uzayda Yaşam” olarak belirlenen yarışmada, her takım kodladıkları bir oyunla jüri karşısına çıktı. KODUZAY isimli takımımız "Biz bu oyunda herhangi bir silah gücüne sahip bir asker ya da süper güçlere sahip bir süper kahraman kullanmadık. Bizim kahramanımız bir bilim insanı ve biz akıl ve bilgi gücünün silah gücünden daha üstün olduğunu anlatmak istedik" diyerek seyircilerin ve jürinin büyük beğenisini kazandı.

Öğrencilerin teknoloji dünyasıyla ilgili en doğru anlayışı geliştirmesi hedefini eğitim sisteminde bulunduran İstek İzmir Okulları,  3 boyutlu olarak tasarlanan ve programlanan Mars’ta Son Şans isimli oyunun kazandığı bu başarıyla, öğrencilerinin teknoloji alanındaki bilgisini de gözler önüne sermiş oldu.