İSTEK Belde Okulları öğrencileri Dünya İyilik Günü’ne özel iki etkinlik planladı. Öğrenciler, 13 Kasım Salı günü sabah insanların işe gittiği saatlerde Üsküdar iskelesinde simit dağıtıp şarkı söyledi.

İSTEK Belde Okulları Kampüs Müdürü Serap Parmaksızoğlu bu günle ilgili “1955'ten beri varolan Dünya İyilik Günü'nü İSTEK Belde Lisesi öğrencilerinin zaten içlerinde varolan iyilik duygusunun pekiştirilmesi açısından çok başarılı buluyorum. Bunu gelenekselleştirmeye çalışıyoruz. Bu duygunun telaşı, heyecanı bir hafta öncesinden başlıyor ve gününde taçlandırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Begüm Korkut “İnsanlar sabah telaşındayken onlara simit ikramında bulunmak ve koşuşturmaları içinde yüzlerine bir tebessüm katabilmek büyük mutluluk ve gururdu.” derken, Bahar Urun “Dünya İyilik Gününde Askıda Simit Belde'de iyilik var projemiz geleneksel duyarlılığımızla çok örtüştü.” diyerek duygularını ifade etti.

Projeyi yürüten Yabancı Diller Bölüm Başkanı Asiye Gülgün Özcan, “Öğrencilerimiz nezaket, saygı, sevgi, sorumluluk ve paylaşma değerlerimiz adına fark yarattılar. Onlarla gurur duyuyoruz.” diyerek günün anlam ve önemini pekiştirdi.

Günün devamında Ataşehir hayvan barınağına giden öğrenciler, daha önceden topladıkları mamaları barınağa bıraktı ve sahipsiz hayvanlarla vakit geçirdi.

İSTEK Belde’li öğrencilerin iyilik etkinlikleri sadece Dünya İyilik Günü ile sınırlı kalmıyor. Yıl boyu duyarlı fikirleri ile geliştirdikleri pek çok çalışmaya imza atıyorlar.