4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü İSTEK Okullarında etkinliklerle kutlandı.

İSTEK Acıbadem Okulları Veteriner Hekim Mahmut Baran Şahin’i konuk etti. Öğrencilerimize hayvan haklarının korunması ile ilgili değerli bilgiler verdi.

İSTEK Atanur Oğuz İlkokulu öğrencilerimiz, tüm eğitim yılı boyunca “We Love Animals” başlığı altında farklı projelere imza atmaya hazırlanırken kendi hazırladıkları hayvan maskelerini takarak bu anlamlı günün farkındalığına katkıda bulundular. Ayrıca Veteriner Hekim Umut Doğan, anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizle bir araya gelerek Sadece bugün değil her zaman hayvanları hatta tüm canlıları sevmeliyiz ve korumalıyız” mesajını verdi.

İSTEK Belde Okullarında Veteriner Hekim Sühan Kurt ve minik dostu Shera, anaokulu ve ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Veteriner Hekim Sühan Kurt, mevsimlere göre sokak hayvanlarına nasıl yardım edebilecekleri konusunda bilgi verirken, onlara, sahiplendiğimiz hayvanlar için oluşturulan sağlık karnelerinin gerekliliklerinden de bahsetti.

İSTEK Bilge Kağan Anaokulu öğrencilerimiz tüm canlıların yaşam hakkına saygılı olma bilincini oluşturmak ve hayvanlara yardımın önemini vurgulamak için Florya Atatürk Ormanında bulunan sokak hayvanlarını besledi.

İSTEK Kemal Atatürk Anaokulu öğrencilerimiz hazırladıkları hayvan barınaklarını okulumuzun bahçesine yerleştirdiler.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları öğrencilerimiz sokak hayvanlarına yardım etme ve duyarlılığı arttırma amaçlı sosyal sorumluluk projesi için kolları sıvadı Öğrencilerimiz topladıkları mamaları Sultanbeyli Cebeci Hayvan Barınağı’na teslim etti. Ayrıca  İstanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Altan Armutak ülkemizde hayvanlara karşı yapilan şiddete dikkat çekmek için bir seminer vererek öğrencilerimizin konuyla ilgili bilinçlenmesine katkı sağladı.