Hafta boyunca tüm etkinlikler Yuri Gagarin anısına

Hafta boyunca tüm etkinlikler  Yuri Gagarin anısına
Her yıl tüm Dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ve Yuri Gagarin’in uzaya çıkışı anısına gerçekleştirilen “Yuri Gecesi”, İSTEK Belde Okulları Bilim Merkezinde 10-12 ve 13 Nisan tarihlerinde kutlandı.

Müzik dinletisi, tiyatro gösterisi, Mars’a iniş yarışması gibi bir çok renkli etkinliğin olduğu haftada; halka açık ve ücretsiz olarak İSTEK Astronomi Müzesi gezisi, teleskopla gözlemler ve planetaryum gösterimi de yapıldı.

İSTEK Belde Okulları Bilim Merkezi Yöneticisi Dr. Alper Ateş tarafından verilen seminerler, planetaryum gösterisi, İSTEK Astronomi Müzesi gezisi, gökyüzü gözlemleri ile dolu dolu geçen haftada; ayrıca ilkokul öğrencileri tarafından 3 Kozmonot adlı oyun sahnelendi.

Haftanın renkli etkinliklerinden biri de Mars’a iniş yarışması oldu. Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, öğrencilerin tasarladıkları araçlar senaryo gereği Mars gezegenin atmosferine girerek yüzeyine indirildi. Yumurtalarla oynanan yarışmada amaç, yumurtayı kırmadan aracın yüzeye inmesini sağlamaktı. Başarılı olan takım madalya ile ödüllendirildi.