Görme engellilerin hayatı bilimle renkleniyor

İSTEK Atanur Oğuz Lisesi öğrencilerimiz Öykü Özdemir, Eylül Güldik ve Yiğit Doğan, Darüşşafaka Lisesi'nin  bu yıl üçüncü kez düzenlediği  3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışmasında “Görmeyen Gözler, Gören Eller” adlı proje ile BİRİNCİ oldu.

İSTEK Atanur Oğuz Okulları lise öğrencilerimizin, görme engelli öğrencilerin hayatına değer katmak amacıyla bir proje başlattı. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için, görme engelli öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji formüllerini daha kolay öğrenmelerini sağlayacak bir tasarım yapan öğrenciler, 3D yazıcı yardımıyla tasarımlarını ürüne dönüştürdüler.

Görme engelli öğrencilerin dokunma yoluyla öğrenmelerini sağlamak için bir elmas tasarlayan, bu elmasların her yüzüne birer magnet ile formüller yerleştiren öğrenciler, formülleri braille alfabesi ile kendileri yazdılar.

“Hayatı bilimle renklendirin” sloganıyla yola çıkan öğrenciler “Fikrimize sonuna kadar güvendik, inandık. Bu proje ile fırsat eşitliğini sağlamayı, görme engelli bireylerin hayatlarını bilimle renklendirmeyi, derslerdeki formülleri ezberlemeyi değil eğlenerek öğrenmelerini hedefliyoruz.” diyerek duygularını ifade etti.

Bu duyarlı projeleri için öğrencilerimizi ve Fizik Öğretmenimiz Burçin Tınmaz’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.