Öğrenciler sınırları aştı, aileler ve okullar paylaşıldı

Avrupa Okul Ağı Öğrenci Değişim Programı – ESN (EUROPEAN SCHOOLS NETWORK), öğrencileri bu kez İstanbul’da buluşturdu.

10 ülkeden 30 okulun dahil olduğu Avrupa Okul Ağı Öğrenci Değişim Programı – ESN,  öğrencilere öğrendikleri yabancı dili, farklı kültürleri tanıyarak değişik ortamlarda kullanma fırsatı yaratmak; öğrencilerin dünya vatandaşı olabilmeleri için ülkeler arası kültür ağı oluşturmak amacını taşıyan bir program. İSTEK Atanur Oğuz Okulları da 6 yıldır ESN içerisinde yer alıyor ve çalışmalara katılıyor.

Bu yıl Aralık ayının ilk haftasında, Romanya’dan 6 öğrenci ESN ile İstanbul’a geldi ve İSTEK Atanur Oğuz Okullarının ev sahipliğinde öğrencilerin evlerine konuk oldu, okulda çeşitli etkinliklere katıldı.

Örnek derslere katılan öğrenciler diğer zamanlarda İstanbul’un tarihi yerlerini gezerek tarihi dokuyu keşfetti.

Programın bu yılki Türkiye konusu “Drama Fair” oldu. Romanyalı öğrenciler ve İSTEK Okulları öğrencileri sahneledikleri oyunlar ile ülke geleneklerini anlattılar.

ESN’in bir sonraki programı Hollanda’da gerçekleşecek. İSTEK Atanur Oğuz Okulları öğrencileri Hollanda Amersfoort’a giderek “Dutch Filmwork” çalışmasına katılacaklar.