ESN

ESN Bilim ve Teknoloji Fuarı başladı

İSTEK Belde Okulları, ESN (European School Network) Avrupa Okul Ağı Programı kapsamında bu yıl 8. kez, Bilim ve Teknoloji Değişim Projesi Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

Fuara, Romanya ve Fransa’dan gelen öğrenciler ve danışman öğretmenlerinin yanı sıra İSTEK Belde ve Atanur Oğuz Okulları öğrencileri katıldı.

Öğrenciler, “PC soğutmanın geleceği”, “Özerk ev”, “Görünmez hale getirmek” gibi farklı konulardaki projelerini birbirleriyle paylaştı.

ESN Bilim ve Teknoloji Fuarına, Romanya’dan 4, Fransa’dan 3 ve Türkiye’den 6 öğrenci katıldı. Farklı konularda projeler sunan öğrenciler, aynı zamanda İSTEK Belde Okulları’nda derslere de katıldı. Öğrenciler, 21 Nisan’a kadar İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek kültürümüzü de tanıma fırsatı bulacak.

Öğrenci sunumları şöyleydi:
• PC soğutmanın geleceği / János Zsigmond Unitarian High School-ROMANYA
• Enerji dönüşümü / János Zsigmond Unitarian High School-ROMANYA
• Özerk Ev / Saint Louis Sainte Marie-FRANSA
• Görünmez hale getirmek / Saint Louis Sainte Marie-FRANSA
• Sudaki Bazı Bitkilerin Yardımıyla İstanbul'da Su ve Bakteri İnhibisyonu / İSTEK Belde Okulları
• C Vitamini Etkisini Etkileyen Faktörler / İSTEK Belde Okulları
• Yaşamın Gizli Gücü: Etkili Mikroorganizmalar / İSTEK Belde Okulları