Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelliler Haftası kapsamında engelli öğrenciler, velileri ve öğretmenleri için bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe İSTEK Atanur Oğuz Okulları ev sahipliği yaptı.

Yüzden fazla engelli öğrencinin katıldığı etkinlikte, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve Şube Müdürleri de yer aldı.

İSTEK Atanur Oğuz Okulları Kampüs Müdürü Engin İnkaya herkesin engelli adayı olduğunu hatırlattığı konuşmasında “Türkiye’de yaklaşık yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşımız var. Toplumun %12.5’unu engelli vatandaşlarımız oluşturmasına rağmen çevremizde, sosyal alanlarda veya iş yaşamında bu oranda engelli vatandaşımıza rastlayamıyoruz. Onların da eşit haklardan yararlanabilmesi için her kesim elinden gelen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Ancak bu şekilde sağlıklı bir toplum yaratabiliriz.” dedi.

Etkinlik, engelli öğrencilerin yaptığı gösteriler ve onlara verilen hediyelerle sona erdi.