Dostluğa engel yok

İSTEK Belde Okulları, zihinsel ve gelişimsel engeli olan bireylere arkadaşlık ederek sosyal hayata entegrasyonlarını sağlamak amacıyla geliştirilen “Best Buddies Eşleştirme Programı”nı uygulamaya başladı.

İSTEK’li öğrenciler, tamamen gönüllülük esasına dayanan bir arkadaşlık programı olan Best Buddies kapsamında Mediha Turan Tansel Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi özel gereksinimli öğrencileri ile bir araya geldi.

Best Buddies, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan ve 2011 yılından bu yana Türkiye’de de uygulanan; amacı toplumdaki zihinsel ve gelişimsel engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracılık etmek olan bir programdır. Tamamen gönüllülük esasına dayanan programın hedefi, zihinsel ve gelişimsel engeli olan bireylerin, sosyal hayata, okula, işyerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre edildiği bir dünya yaratmaktır.

14 Şubat 2018 tarihinde bir araya gelerek eşleşen öğrencilerin heyecanına, Best Buddies International Avrupa Koordinatörü Jennifer Allen ve Doğukan Manço da eşlik etti.

Doğukan Manço; “Belki siz bir arkadaşlık kuracaksınız ama çok fazla insanın bunu görmesini sağlayacaksınız. Çünkü bu arkadaşlarınızın hayatını kolaylaştırmanın ilk adımı farkındalık yaratmaktır, sizlerle gurur duyuyorum. Beraber sinema etkinliği yapacaksanız söz veriyorum ben de sizinle geleceğim” diyerek duygularını ifade etti.

Eşleşen öğrenciler ayda 2 kez yüz yüze, haftada 1 kez sosyal medyadan iletişim kuracak ve yılda 4 etkinliğe birlikte katılacaklar.