Darmafest 2018

İSTEK Okulları tarafından düzenlenen İSTEK Dramafest bu yıl 7. kez gerçekleşti.

Koç Lisesi, Galatasaray Lisesi, FMV Işık Lisesi, TEVİTÖL, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Lisesi, Orhangazi Anadolu Lisesi, Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İSTEK Atanur Oğuz Lisesi, İSTEK Belde Lisesi, İSTEK Bilge Kağan Lisesi, İSTEK Semiha Şakir Lisesi ve İSTEK Uluğbey Lisesi’nin katıldığı festivalde oyunlar 2-23 Mayıs tarihleri arasında sahnelendi.

Genç tiyatrocular, sinema ve tiyatro oyuncularından oluşan jüri karşısında oyunlarını sergiledi. Oyunları Oyuncu Serdar Yeğin, Olgun Toker, Filiz Ahmet, Gümeç Alpay, Süreyya Güzel, Çetin Demir, Derya Cumaoğlu ve Çevirmen-Yönetmen Bilge Emin izledi.

Festivalin ödül töreni 26 Mayıs tarihinde oldu. Öğrencilerden önce değerli sanatçılar Sumru Yavrucuk ve Şerif Erol’a onur ödülü takdim edildi.

Öğrenciler de ödüllerini sanatçıların elinden almanın heyecan ve mutluluğunu yaşadılar.

Sonuçlar şöyle:

EN İYİ OYUN: Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Hayvan Çiftliği”

EN İYİ YÖNETMEN: TEVİTÖL “Fidel Berdan Demir”

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Muzaffer Kulaoğlu” ve İSTEK Uluğbey Lisesi “Aziz Efe Ün”

EN İYİ KADIN OYUNCU: Kadıköy Anadolu Lisesi “Lara Karagöz” ve İSTEK Belde Lisesi “Ece Altun”

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: TEVİTÖL “Enes Akyüz” ve İSTEK Atanur Oğuz Lisesi “Tibet Yalçın”

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Rujjin Ay” ve İSTEK Atanur Oğuz Lisesi ”Pelin Can”

EN İYİ DEKOR: Orhangazi Anadolu Lisesi “Kafkas Tebeşir Dairesi”

EN İYİ KOSTÜM: Koç Lisesi “Macbeth”

EN İYİ MÜZİK: Orhangazi Anadolu Lisesi “Kafkas Tebeşir Dairesi”

MANSİYON: Galatasaray Lisesi “Ölüm Oyunları” ve İSTEK Bilge Kağan Lisesi “Anna Karenina”