Başarmak için İSTEK’li ol yeter!

Yüzme

İSTEK Semiha Şakir Anadolu Lisesi öğrencimiz Gülşen Beste Samancı, 2-9 Mayıs tarihleri arasında Fas’ın Marakeş şehrinde yapılan Gymnasiade 2018 Okullar Arası Gençler Dünya Şampiyonasında, 50 mt kurbağalamada ve 4 x 100 bayrak yarışlarında DÜNYA İKİNCİSİ, 100 mt kurbağalamada DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Belçika'da düzenlenen Vlamsee Championship Açık Yaş Yüzme Yarışlarında, İSTEK Semiha Şakir Anadolu Lisesi öğrencimiz Beste Samancı 100 ve 50 metre kurbağalamada AVRUPA

BİRİNCİSİ oldu.

16 Şubat 2018 tarihinde Çorum'da düzenlenen Türkiye Gençler Kulüpler Arası Paletli Yüzme Şampiyonası'nda İSTEK Bilge Kağan Anadolu Lisesi öğrencimiz Gizem SORUCU; 100 m tüplü yüzmede TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 50m. dipte TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ, 4x100 m bayrak takımı TÜRKİYE İKİNCİSİ, 4x200 m bayrak takımı TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

İSTEK Belde Okulları öğrencimiz Nimra Kızılkaya, İzmir’de düzenlenen Okullar arası Türkiye Küçükler Grup Yüzme Yarışlarında 50 metre serbestte, 50 ve 100 metre Kurbağalamada TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldu.

İSTEK Semiha Şakir Okulları öğrencimiz Beste Samancı, Kayseri'de düzenlenen Türkiye Gençler Yüzme Şampiyonasında 50 m ve 100 m kurbağalamada  TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldu. Fas'ta yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Lara (Merkez) Kampüsü öğrencilerimiz, 14-18 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul ‘da yapılan Turkcell Uzun Kulvar Yıldız-Genç ve Açık Yaş Milli Takım Müsabakasında; Anadolu Lisesi öğrencimiz Selin Turan, 15 yaş bayanlarda, 200 metre serbestte TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 1500 metre serbest, 800 metre serbest ve 200 metre sırtta TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Ortaokul öğrencimiz Zeynep Unan, 14 yaş bayanlarda, 200 metre kelebekte TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 100 metre kelebekte TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizden Kıvanç Ali Turan, 16 yaş erkeklerde, 200 metre kurbağalamada TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 100 metre kurbağalamada, 400 metre karışıkta ve 800 metre serbestte TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Anadolu Lisesi öğrencimiz Met Kılavuz, 15 yaş erkeklerde, 400 metre serbestte TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 800 metre serbest ve 1500 metre serbestte TÜRKİYE İKİNCİSİ, 1500 metre açık yaşta TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

16-18 Ocak 2018 tarihinde Aksaray’da yapılan “2018 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası”nda İSTEK Atanur Oğuz Anadolu Lisesi öğrencimiz Nil Şahin, S 7 kategorisindekatıldığı 400 serbest yarışında kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırdı. Ayrıca 100 serbest, 50 serbest, 100 sırt, 100 kurbağa yarışlarında da TÜRKİYE BİRİNCİSİ olarak 5 altın madalya kazandı.

İSTEK Belde Okulları öğrencimiz Nimra Kızılkaya, 25-27 Mayıs tarihlerinde Samsun’da yapılan Küçükler Türkiye Yarışlarında 50 m ve 100 m kurbağalamada TÜRKİYE ŞAMPİYONU, 50 m serbest stilde TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

Tekvando

İSTEK Atanur Oğuz İlkokulu öğrencimiz Hasip Sarp Ülgener,  Bulgaristan Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler Tekvando Şampiyonasında 40 kiloda BİRİNCİ oldu.

Yabancı Dil

Türkiye genelinde ikincisi düzenlenen Modern Diller “Ülke-Maket” Yarışmasında, İSTEK Acıbadem Ortaokulu öğrencimiz Naz İncekara TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu öğrencimiz Lal Tuana Tongar, Türkiye çapında düzenlenen Readasaurs Read-Speak-Upload yarışmasında okuduğu İngilizce hikaye kitabı ile ilgili hazırlamış olduğu video ile TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Ritmik Cimnastik

İSTEK Bilge Kağan Okulları öğrencimiz Gökçe Tuna Saka'nın da arasında olduğu takım, Ritmik Cimnastik Küçükler Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasında TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

İSTEK Kemal Atatürk İlkokulu Minik A Cimnastik Takımımız; (Atilla KRATZER, Doruk YILMAZKARAOSMANOĞLU, Rüzgar YURDAKUL) 5-6 Nisan 2018 tarihinde Mersin’de yapılan Okullar Arası Artistik Cimnastik Minik A Türkiye Şampiyonasında TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ oldu.

17-18 Şubat 2018 tarihlerinde Eskişehir'de yapılan Okul Sporları Küçükler Ritmik Cimnastik Müsabakalarında İSTEK Acıbadem Ortaokulu öğrencimiz Asya Şeker TÜRKİYE BEŞİNCİSİ oldu.

Edebiyat

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi  öğrencimiz Şermin Defne Devecioğlu, T.C. Kültür Bakanlığı katkısıyla Balıkesir Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Ulusal Ömer Seyfettin Hikayesi Yarışması’nda “Yeniden Doğmak” adlı hikayesiyle lise öğrencileri kategorisinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Dans

TDSF tarafından 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılan Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonasında İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Lara (Merkez) Kampüsü Ortaokul öğrencimiz Neslihan Kocabıyık ve Demir Yıldıztaşkan (Yıldızlar 1C kategorisi),  TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldu ve milli sporcu unvanı almaya hak kazandı.

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Lara (Merkez) Kampüsü Ortaokul 8. sınıf öğrencilerimizden

Ege Kaynar, 2018 Salon Minikler Türkiye Şampiyonasında, 13-14 yaş klasik yay erkek kategorisinde TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldu.

Yaratıcılık

Kuşadası - Efes Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen dünyanın en büyük yaratıcılık ve problem çözme becerilerini geliştiren DESTINATION IMAGINATION DAT-18 turnuvalarında İSTEK Bilge Kağan Anadolu Lisesi öğrencilerimizden oluşan MENTALDI Ekibimiz Scientific-Bilimsel kategorisinde TÜRKİYE BEŞİNCİSİ, DI-OSA Ekibimiz Fine Arts-Görsel Sanatlar kategorisinde TÜRKİYE YEDİNCİSİ oldu.

Eskrim

İSTEK Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencimiz Ayşe Aslı Demirci, 29 Mayıs 2018 tarihinde Antalya'da yapılan Okullar Arası Eskrim Türkiye Şampiyonası'nda küçükler kategorisi epe branşında TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Yelken

İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi öğrencimiz Emir Hakan Ordu, 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Didim'de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Liseler Arası Yelken Türkiye Şampiyonasında TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ oldu.

Korfbol

10 -15 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez düzenlenen okullar arası Korfbol Türkiye il müsabakaları gençler kategorisinde İSTEK Bilge Kağan Anadolu Lisesi Korfbol Takımımız TÜRKİYE ŞAMPİYONU oldu.

İSTEK Semiha Şakir Okulları Lise Korfbol Takımımız TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

Tüm başarılarımız için tıklayınız