İstek Bilge Kağan Okullarında Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Anaokulundan Liseye uzanan bir eğitim zincirine sahip olan İSTEK Bilge Kağan Okulları 1805 öğrenci, 178 öğretmen, 13 ders saati ücretli sosyal etkinlik öğretmeni ve 242 personel ile yeni bir yıla ‘’merhaba’’ dedi.

İSTEK Bilge Kağan Okulları 2017-2018 eğitim- öğretim yılına büyük bir heyecan ve coşkuyla başladı. Kampüs bahçesinde düzenlenen törene Kampüs Müdürü Sn. Aydın KARABAŞ, Müdürler ve Müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlatılan programda hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz oldukça heyecanlıydılar. 1. Sınıf öğrencilerinin heyecanına ve mutluluğuna onlardan üst sınıflardaki abi ve ablaları ile öğretmenleri ortak oldular. İlkokul 3. Sınıf öğrencilerinden Çağla Bayram’ın şiir okumasının ardından Kampüs Müdürü Sn. Aydın KARABAŞ kürsüye çıkarak akademik kadroyu tanıttı.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Sn. Karabaş ’’Okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin akademik donanımlarıyla Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştiğini, Avrupa’da iyi üniversitelerden kabul gördüklerini gururla takip ediyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimizin insani yönlerinin çok yüksek olması kurumlarımızda ne kadar doğru bir eğitim öğretim programı uygulandığını da göstermektedir. Sizlerin de burada dahil olacağınız çağdaş eğitim programlarıyla; yaşam boyu kullanabileceğiniz bilimsel düşünce becerilerini kazanmanız, gireceğiniz derslerle birlikte yabancı dillerin alt yapısını oluşturmanız, branş derslerinizle de ilgi alanlarınızı ve bilgi birikimlerinizi arttırmanız, sosyal özelliklerinizle kendinizi göstermeniz hepinizin en önemli gayesi olmalıdır.’’  diyerek konuşmasını sürdürdü. Son olarak velilere ‘’Çocuklarınız bizlere emanetinizdir. Çocuklarımız okullarımızda bulunduğu süre müddetince mutluluk ve güvenin hakim olduğu bir öğrenim atmosferi içerisinde olacaktır. ‘’ diyerek sözlerini noktaladı.

Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş ve girişimci nesiller yetiştirmeyi hedefleyen İSTEK Bilge Kağan Okullarında ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim – öğretim yılı başlamış oldu.

İSTEK Bilge Kağan Kampüsü 1986 yılında İstanbul Florya’da Sayın Bedrettin Dalan liderliğinde kurulmuş olup, bünyesinde bir anaokulu, bir ilkokul, bir ortaokul, bir fen lisesi, bir anadolu lisesi bulunmaktadır.

img_4428img_4479img_4842img_4753img_4897