İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu öğrencileri Doğa ve Çocuk dersine başladılar. Ormanın sesini dinleyecekleri, atalık tohumlardan okulumuzun bahçesinde ürünler yetiştirerek okulumuzun tohumlarını sürdürecekleri, canlıları tanıyacakları ve sürdürülebilir yaşamla ilgili konuları işleyecekleri bu dersin ilk adımlarını bahçemizde attılar ve peygamber devesi böceği, toprak solucanları, uğur böcekleri, arılarla bizzat tanışıp, onları yakından görme şansına sahip oldular. Peygamber devesi, uğurböceği ve toprak solucanları aynı zamanda bahçemizin biyoçeşitliliğinin de müjdecisi. Yerelmalarının çiçekleri sonbaharı şenlendirirken, tatlı kabaklar ve spagetti kabaklar da yemek atölyesi dersine malzeme olmak üzere büyüyorlar. Öğrencilerimiz de tüm bu güzellikleri elleri ile yetiştirip, sonra da hasat etmenin keyfini çıkartıyorlar.