İSTEK TANUR Oğuz Okulları 6 yıldır çalışmalarına katıldığı ve öğrencilerinin görev aldığı ESN (EUROPEAN SCHOOLS NETWORK) - Avrupa Okul Ağı Öğrenci Değişim Programının yenisini gerçekleştirdi. Ev sahibi konumunda olan okul Romanya’dan gelen 6 öğrenci ve öğretmenlerini hem okullarında hem evlerinde misafir etti.

ESN ile Türkiye’ye gelen öğrenciler İSTEK Atanur Oğuz Okullarında öğrencilerin evlerinde konuk edildiler. Örnek derslere katılan öğrenciler diğer zamanlarda İstanbul’un tarihi yerlerini gezerek tarihi dokuyu keşfettiler.

Programın bu yılki Türkiye konusu “Drama Fair” oldu. Romanyalı öğrenciler ve İSTEK Okulları öğrencileri sahneledikleri oyunlar ile ülke geleneklerini anlattılar.

10 ülkeden 30 okulun dâhil olduğu ESN’de bir sonraki ülke Hollanda.  Hollanda – Amersfoort’a gidecek İSTEK Atanur Oğuz Öğrencileri orada “Dutch Filmwork” çalışması yapacaklar.